Denisa Crăciun

Un startup românesc ce ajută contabilii cu tehnologii de machine learning ajunge la o investiție totală de 625.000 EUR

startup it romanesc

Un startup IT românesc anunță, miercuri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro, că a ajuns la investiții în valoare totală de 625.000 EUR la mai puțin de un an după finalizarea primei runde de finanțare seed.

Profulo, startup care construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, spune că a ajuns la un total al investițiilor de 625.000 de euro.

Alături de Early Game Ventures, principalul finanțator al startup-ului, s-au alăturat recent o serie de angel investors printre care Bogdan Stanciu și Andreea Pipernea din comunitatea Bravva Angels și Cătălin Madan.

„Ne bucurăm că am atras investitori de calibru în ecosistemul Profluo, confirmându-ne astfel maturitatea tehnologică și progresul comercial de până acum. În același timp, simțim o obligație de onoare în a continua să livrăm ce promitem clienților, partenerilor, angajaților și investitorilor noștri. În acest sens, rămânem concentrați pe dezvoltarea accelerată a produsului și a strategiei comerciale”, spune Bogdan Năforniță, fondator și CEO al Profluo. 

Startup-ul, fondat în 2016 de Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, cu experiență în soluții de automatizare a procesării de documente, susține că a ajuns în prezent la o viteză de procesare de sub 5 secunde pentru fiecare factură, acuratețea procesării automate fiind de 90%.

Profluo spune că a reușit în ultimul an să accelereze vânzările. Astfel, în ultimele 7 luni și-a crescut veniturile cu 400%, pe fondul triplării echipei de vânzări.

„Profluo a demonstrat că poate să livreze creștere de calitate, pe fondul unui produs performant și al unei abordări riguroase a pieței-țintă. Ne bucurăm să susținem în continuare creșterea accelerată a companiei și planurile lor de scalare internațională”, a declarat Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures. 

Parallax

Vizualizari
1097
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri