Claudiu Zamfir

500.000 EUR finanțare pentru startup-ul românesc Profluo, care ajută contabilii cu tehnologii de machine learning

Thumbnail

Profluo, un startup românesc ce construiește tehnologie bazată pe machine learning pentru automatizarea procesării de documente contabile, a obținut o rundă de finanțare de tip seed de 500.000 de euro din partea fondului Early Game Ventures, susținut de Uniunea Europeană.

Startup-ul IT, fondat în 2016 de Bogdan Năforniță și Cosmin Merișescu, spune că are experiență în soluții de automatizare a procesării de documente de orice tip, cu un focus puternic pe documentele contabile – facturi, bonuri fiscale.

„Ca fost CFO, știu că activitățile de rutină ale profesiei de contabil – introducerile de documente și înregistrările contabile - sunt mari consumatoare de timp și generatoare de erori materiale. Profluo este cea mai puternică tehnologie exclusiv românească prin care contabilii, folosind machine learning, pot introduce cu o viteză și o acuratețe foarte mare, atât documentele primare cât și înregistrările contabile asociate, cu lux de amănunte. Astfel, Profluo ajută la diminuarea drastică a timpului și erorilor asociate introducerii manuale de date și la generarea facilă a raportărilor din ce în ce mai detaliate cerute de autorități (precum SAF-T), ajutând contabilii să se concentreze pe activități cu valoare adăugată crescută pentru clienții sau angajatorii lor” - a declarat Bogdan Năforniță, fondator și CEO al Profluo, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Folosind un motor propriu de machine learning, antrenat pe sute de mii de documente, Profluo „citește cu lux de amănunte toate detaliile din documente și le validează exact ca un contabil uman” - susține compania.

Mai mult, startup-ul spune că spftul său „poate învăța foarte rapid să propună cum trebuie introduse documentele în orice sistem contabil, fie că este vorba de contabilitate de gestiune, financiară sau managerială”.

Tehnologia vine în ajutorul tuturor profesioniștilor care trebuie să proceseze un volum mare de documente, precum contabilii care au de înregistrat manual sute sau chiar mii de facturi în fiecare lună sau gestionarii care introduc în sistemele informatice mișcări de stocuri pe baza facturilor.

Profluo le promite contabililor că îi „scapă rapid de acest volum enorm de muncă de rutină”, reducând și riscul de a introduce greșit informații importante.

Investitorii de la Early Game Ventures au apreciat Profluo pentru „robustețea și tracțiunea inițială solidă a platformei”. Runda de finanțare din partea EGV va ajuta Profluo să își întărească platforma și să devină cel mai de încredere aliat al contabililor în lupta lor continuă cu munca manuală”.

Dan Călugăreanu, Partener Early Game Ventures a declarat:

„Urmărim echipa de fondatori de ceva timp și am fost impresionați de progresul produsului lor. A crescut viteza de citire, validare și înregistrare în detaliu a facturilor la doar 5 secunde pe factură. 5 secunde! Arhitectura e matură, e gata pentru adopția imediată în companiile mijlocii și mari. Profluo are toate premisele să determine un impact pozitiv major în efortul companiilor de a face tranziția la lucrul cu documente digitale inteligente, ceea ce va crește eficiența și reziliența lor în lumea plină de provocări ce va veni. Nicio companie nu va putea rezista fără tehnologie!”

Early Game Ventures (EGV) este un fond de investiţii cu capital de risc (venture capital) finanțat  cu prioritate prin Programul Operațional Competitivitate 2014-2020 şi cofinanțat  prin Fondul European de Dezvoltare Regională.

Parallax

Vizualizari
2738
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri