Claudiu Zamfir

Ion Țiriac mai vinde o afacere la început de 2022

Thumbnail

Miliardarul român Ion Țiriac, cunoscut pentru afacerile sale din domeniile bancar, auto, sportiv, mai vinde o companie la început de an 2022, anunțul oficial fiind făcut marți, 25 ianuarie.

De data aceasta vorbim despre Țiriac Operating Lease (Premium Leasing SRL), pe care Grupul Țiriac o va vinde către Autonom, un mare grup de firme din zona mobilității, fondat și deținut de frații Marius și Dan Ștefan. Suma tranzacției nu a fost dezvăluită, dar este cunoscut că business-ul de leasing operațional al lui Țiriac are venituri anuale de peste 80 de milioane de lei și active în valoare de peste 200 milioane de lei.

Astfel, două dintre cele mai importante companii cu capital integral românesc din piața serviciilor de leasing operațional, „cu viziuni compatibile în ceea ce privește centrarea pe clienți, avansează spre o nouă etapă în construcția unui business mai puternic în sectorul mobilității” - spun părțile, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Țiriac Operating Lease (cu denumirea comercială înregistrată Premium Leasing SRL) activează pe piața românească începând din anul 2003, derulând de-a lungul timpului activitatea de leasing operațional și management de flote în cadrul Grupului Țiriac, în peste 4.500 de contracte și respectiv, pentru aproximativ 9.000 de autovehicule. Clienții săi sunt în principal companii mari care au nevoie să li se pună permanent la dispoziție flote de mașini gata de drum.

„Piața globală de mobilitate se schimbă accelerat, inclusiv prin consolidare. Credem că viitorul mobilității va fi definit de companiile integrate, agile și sustenabile. Țiriac Operating Lease este o companie cu o viziune similară cu a noastră: să oferim clienților din România servicii personalizate și flexibile, care ajută la optimizarea afacerilor într-un context tot mai volatil. Prin noul parteneriat, clienții Țiriac Operating Lease vor avea acces la o gamă extinsă de servicii de mobilitate, la nivel național. În același timp, avem în vedere ca împreună cu celelalte companii din cadrul Grupului Țiriac – importatori, dealeri auto și service-uri autorizate – să construim un parteneriat comercial pe termen lung, cu sinergii benefice pentru clienții locali”, a declarat Dan Ștefan, co-fondator Autonom Group.

Tranzacția va fi finalizată în prima parte a acestui an, după primirea aprobării Consiliului Concurenței.

Prin acest pas, Autonom își întărește poziția pe piața de leasing operațional din România și depășește semnificativ pragul de 10.000 de mașini.

„O prioritate pentru Autonom, angajată pentru următorii ani prin strategia de sustenabilitate a Grupului, o reprezintă transformarea companiei într-un business mai adaptabil schimbărilor și mai responsabil față de mediu. Prin integrarea Țiriac Operating Lease, considerăm că avem o nouă oportunitate de a ne spori impactul pozitiv pe care îl avem în mediu, în comunitate și în viața colegilor noștri” - a declarat Marius Ștefan, co-fondator Autonom.

„Tranzacțiile în care s-a implicat recent Grupul Țiriac s-au bazat pe analiza în profunzime a gradului de maturitate atins de companiile noastre de leasing. În paralel cu aceste tranzacții, Grupul Țiriac își continuă politica de investiții în noi domenii de activitate cu potențial de creștere pe termen mediu și lung, dar și în industriile în care activează curent prin companiile sale” - a spus și Petru Văduva, CEO al Grupului Țiriac.

Aceasta este cea de-a doua tranzacție majoră anunțată la început de an 2022 de Grupul Țriaiac. Pe 14 ianuarie, Banca Transilvania a anunțat că a semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing de la Grupul Țriaiac. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a lui 2022 și este supusă analizei și aprobării autorității competente.

La rândul său, Autonom a mai cumpărat, în iulie 2018, divizia de leasing operațional din cadrul Băncii Transilvania, punând totodată bazele unui parteneriat de distribuție prin care clienții băncii pot avea acces la serviciile de mobilitate furnizate de companiile din Grupul Autonom.

 

Parallax

Vizualizari
8693
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri