Denisa Crăciun

O firmă românească de leasing atrage 48 milioane Euro printr-o emisiune de obligațiuni

Thumbnail

Firma românească de leasing și închirieri de mașini Autonom Services SA, deținută de frații Marius și Dan Ștefan, a atras 48 milioane euro prin noua emisiune de obligațiuni la bursă.

Obligațiunile au o maturitate de 5 ani și o dobândă fixă de 4,11% plătibilă anual și ajustabilă în funcție de îndeplinirea obiectivelor de sustenabilitate, a informat firma într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Banca Europeană pentru Reconstrucție și Dezvoltare (BERD) s-a implicat în acest proiect, cu o finanțare de 10 milioane de euro.

De asemenea, obligațiunile vor fi lansate în decembrie la tranzacționare pe bursă.

Pe viitor compania vrea să reducă emisiile medii de carbon ale flotei operaționale cu 25% până în 2025 și 51% până în 2030.

„Sunt convins că sustenabilitatea ne va aduce în punctul în care va transforma modul de gândire al fiecăruia dintre noi cu privire la ceea ce ne înconjoară și ce dorim să lăsăm în urma noastră. Credem că viitorul aparține companiilor cu modele de afaceri valoroase, transparente și responsabile. Viziunea noastră pe termen lung este să fim un model pentru mediul antreprenorial și totodată, să oferim companiilor soluții de mobilitate moderne, în armonie cu mediul și cu principiile ESG”, a spus Marius Ștefan, cofondator Autonom.

În decembrie 2019, Autonom Services a listat prima sa emisiune de obligațiuni corporative în valoare totală de 20 de milioane de euro pe Piața Principală a Bursei de Valori București (BVB).

„Emisiunea de obligațiuni din 2019 a fost primul pas spre a ne diversifica metodele de finanțare ale companiei și încă de atunci am luat în considerare posibilitatea unor noi emisiuni, mai sofisticate și mai flexibile. Atragerea noii finanțări de peste 48 de milioane de euro face parte din prima etapă a programului de emisiuni corporative pe care ne dorim să-l derulăm în următorii cinci ani. Capitalul atras prin această primă emisiune de obligațiuni va fi utilizat pentru investiții în tranziția către flote verzi, precum și pentru dezvoltarea sustenabilă a companiei”, a spus Dan Ștefan, cofondator Autonom

În noiembrie 2021, compania a închis cu succes plasamentul privat pentru prima tranșă a programului de ofertă prin atragerea sumei de 48 de milioane de euro, de la investitori instituționali, precum instituții financiare internaționale, fonduri deschise de investiții, bănci, societăți de asigurări.

Autonom, companie înființată în 2006 în Piatra Neamț de antreprenorii Marius și Dan Ștefan, este un furnizor integrat de soluții de mobilitate și finanțare.

Firma operează o rețea unică de 46 de agenții cu sediul în peste 30 de orașe din România, Ungaria și Serbia.

Grupul românesc are un portofoliu diversificat de servicii pentru clienți corporate și pentru clienți persoane fizice, cum ar fi închirieri de autoturisme pe termen scurt și mediu, leasing operațional, servicii de transferuri cu șofer, închiriere temporară de flote auto, gestionarea flotei, asistență rutieră, spălătorie auto, precum și închiriere de echipamente.

În toate diviziile, Autonom are peste 500 de angajați și operează o flotă de peste 9.000 de mașini.

Autonom Services SA a achizitionat în iunie 2018 BT Operational Leasing, subsidiara de leasing operațional a Băncii Transilvania.

 

Parallax

Vizualizari
759
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri