Claudiu Zamfir

Banca Transilvania își vinde afacerea de leasing operațional, folosită de firme din toată țara

Thumbnail

Grupul Financiar Banca Transilvania a anunțat, luni, că își vinde afacerea de leasing operațional, un serviciu folosit de firme din toată țara care doresc să folosească mașinile primite în leasing fără să le intre în proprietate la finalizarea contractului.

Compania Autonom, liderul pietei de inchirieri auto din România, este  anunta va prelua  100% din actiunile BT Operational Leasing (BTOL), potrivit unui comuncat transmis StartupCafe.ro, de către Grupul Financiar Banca Transilvania. Părțile nu au dezvăluit suma tranzacției.

În urma acordului de  vânzare,  BT spune că iese dintr-un domeniu care reprezinta o nișă secundară pentru businessul său, iar Autonom ajunge la 500 de angajați, circa 5.000 de clienți corporate și un parc auto de peste 8.000 de autovehicule.

Pe de alta parte, clienții BT vor avea acces la un pachet extins de servicii de mobilitate, printr-un parteneriat Banca Transilvania - Autonom.

Pachetul de care vor beneficia clienții BT va cuprinde:

  • leasing operațional,
  • management de flote,
  • asistență rutieră,
  • închirieri auto și
  • inchirieri auto cu șofer.

„Ne bucuram ca am reusit sa crestem businessul intr-o nisa dificila, leasingul operational. BT Operational Leasing a devenit unul dintre principalii jucatori ai pietei locale de leasing operational si administrare a flotelor auto. Avem incredere ca businessul se va dezvolta si mai bine datorita competentelor companiei Autonom”, a declarat Ömer Tetik, directorul general al Băncii Transilvania.

Tranzactia este estimată să se finalizeze în anul 2018, după primirea aprobarii Consiliului Concurenței.

Înțelegerea a fost intermediată de BT Capital Partners, divizia de investment banking a Grupului Financiar Banca Transilvania și membru exclusiv in Romania al Oaklins, și de Wolf Theiss de partea BT Investment, respectiv de RTPR Allen & Overy de partea Autonom.

BT Operational Leasing a fost fondata in anul 2001, iar in 2006 a devenit parte a Grupului Financiar Banca Transilvania, dupa ce BT Investments a achizitionat 51% din capitalul social al companiei. In 2012 si 2013 Grupul BT si-a majorat la 95% participatia la BT Operational Leasing si a inceput dezvoltarea sustenabila a companiei. Compania a inregistrat o crestere de 7 ori a flotei in ultimii 6 ani, ajungand in 2017 la peste 3.000 masini administrate si o cifra de afaceri de peste 15 milioane de euro.

Autonom este considerat liderul pieței de închirieri auto din România. Înființată în anul 2006, a dezvoltat singura retea de mobilitate din România, cu servicii de închirieri de masini, leasing operational, transferuri cu sofer, fleet management, in cadrul unei retele nationale unice: 45 de agentii in 35 de orase din Romania, Ungaria si Serbia. Cifra de afaceri a Grupului Autonom a fost de 27 milioane de euro in 2017.

Parallax

Vizualizari
2904
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri