Denisa Crăciun

Banca Transilvania va achiziționa Țiriac Leasing

Thumbnail

Banca Transilvania și Grupul Țiriac au semnat un acord de achiziționare a companiei Țiriac Leasing. Finalizarea tranzacției este prevăzută în prima parte a lui 2022 și este supusă analizei și aprobării autorității competente.

Țiriac Leasing îşi va desfăşura activitatea independent de Grupul Financiar Banca Transilvania, până la primirea aprobării, iar ulterior va urma să fie integrată acestuia.

Planul BT prin acest pas strategic este implicarea directă într-un model de afaceri de nișă care face diferența pe piața auto și întărirea poziției cu servicii de finanțare alternative.

„Țiriac Leasing activează pe piață de peste 20 de ani, timp în care a dezvoltat un portofoliu diversificat de produse de leasing, prezentând o specializare recunoscută în sectorul auto, care va genera un aport relevant pentru Grupul Financiar Banca Transilvania. La data acestei tranzacții, Țiriac Leasing are active de 213 milioane de euro, finanțând de-a lungul timpului peste 37.000 de clienţi”, a transmis BT, vineri, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Compania de leasing din Grupul Financiar Banca Transilvania, BT Leasing (BTL), este la rândul său pe piață de peste 20 de ani, timp în care a susținut peste 10.000 de clienți și a încheiat peste 20.000 de contracte, iar în 2018 a fuzionat cu ERB Leasing. BTL are active de 1,366 milioane de lei. În 2021, o altă companie de profil a intrat în Grupul BT, Idea::Leasing.

Grupul Financiar Banca Transilvania va beneficia în urma finalizării tranzacției de expertiza echipelor celor două entități specializate în leasing financiar, de un portofoliu reunit și de o varietate extinsă a ofertei de servicii și produse derivate. 

Banca Transilvania a făcut prima achiziţie în 2015, Volksbank România, urmată în 2018 de Bancpost, ERB Retail Services și ERB Leasing, respectiv de Idea::Bank, Idea::Leasing şi Idea::Broker de Asigurare, în 2021. 

Consultanții în tranzacția Țiriac Leasing – Banca Transilvania au fost: PwC, D&B DAVID și BAIAS S.C.A. - pentru Banca Transilvania, respectiv – Filip & Company pentru Grupul Țiriac.

Parallax

Vizualizari
687
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri