Claudiu Zamfir

Trei antreprenori bulgari au obținut 13 milioane dolari de la BMW și alți investitori pentru startup-ul lor. Ce face Ampeco

bmw-dreamstime

Trei antreprenori bulgari și-au deschis un startup de tehnologie, iar acum, după mai puțin de 5 ani, au obținut o finanțare de capital de risc de 13 milioane de dolari de la BMW și alți investitori, pentru dezvoltarea afacerii, într-un domeniu în ascensiune.

Startup-ul Ampeco, deschis în octombrie 2018, la Sofia, de Alexander Alexiev, Orlin Radev și Stefan Ivanov, dezvoltă soluții software complete pentru managementul stațiilor de alimentare a mașinilor electrice.

Investiția primită acum de bulgari este condusă de BMW i Ventures, fond de investiții al gigantului auto german, potrivit Tech.eu. La runda de finanțare au mai participat fondurile Launchub Ventures, din Bulgaria, și Cavalry Ventures, din Germania. Investitorii bulgari de la Launchub au finanțat și startup-urile unor antreprenori români: FintechOS, Sessions, Neurolabs.

În mai puțin de 5 ani de existență, Ampeco ajunge la investiții totale de 16 milioane de dolari.

„Există o oportunitate incredibilă pentru ca operatorii de stații pentru încărcarea vehiculelor electrice să construiască și să extindă o afacere profitabilă, folosind tehnologii inovatoare”, a declarat Orlin Radev, CEO și co-fondator al Ampeco, citat de TechCrunch.

Parallax

Vizualizari
2794
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri