Smile Media

Care sunt tipurile de exit la care poate aspira un antreprenor din tehnologie?

Thumbnail

În episodul 6 din seria “Startup Coach”, Cristian Munteanu, Managing Partner al fondului de investitii Early Game Ventures, răspunde la întrebări despre exit. Ce înseamnă un exit? Care sunt principalele tipuri de exit la care poate aspira un antreprenor? Ce înseamnă exit-ul pentru investitori? Care sunt mecanismele prin care are loc un exit?

 

Dincolo de prezentarea posibilităților prin care un startup de tehnologie devine companie publică (prin listare la bursă) sau este achiziționat (fie de o corporație, fie de un alt fond de investiții), mai interesant de analizat sunt cele patru scenarii principale de exit:

  • “Acquihire”, sau angajarea mascată – în acest scenariu, startup-ul este cumpărat de o corporație pentru echipa sa.
  • Achiziționarea startup-ului de către o corporație pentru tehnologia pe care acesta a dezvoltat-o.
  • Achiziționarea startup-ului de către o corporație pentru baza de clienți (users) pe care acesta a construit-o în timp.
  • Și, în cele din urmă, cumpărarea startup-ului de către o corporație care este amenințată existențial de către noua tehnologie sau de către noul model de business dezvoltate de startup.

În materialul filmat, Cristian Munteanu explică pe scurt, cât este dispus să plătească cumpărătorul în fiecare dintre aceste patru scenarii de exit și de ce.

Episodul 6 din seria Startup Coach prezintă această fata morgana, exit-ul, după care aleargă toți antreprenorii din tehnologie precum și toți investitorii din acest domeniu extrem de dinamic. Un episod care nu trebuie ratat.

Autor: Cristian Munteanu

Articol susținut de Early Game Ventures

Citește și celelalte episoade: 

Parallax

Vizualizari
2059
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.436
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.89

expertise: 0.08

rating: 1.436

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 408
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri