Smile Media

Din secretele investițiilor

Thumbnail

Acesta este unul dintre cele mai importante episoade ale seriei Startup Coach și, poate, cel mai util pentru antreprenorii care încearcă sa obțină o investiție. Cristian Munteanu, Managing Partner al fondului de investitii Early Game Ventures, explică mecanismele din spatele rundelor de investiții: cum trebuie să te pregătești, cum alegi investitorii cu care să discuți, la ce anume trebuie să te uiți cu atenție atunci când negociezi termenii unei investiții.

Important este ca și antreprenorii să facă o serie de verificări și de validări în ce îi privește pe investitori. Spre exemplu, este foarte util să discute cu alți antreprenori care au primit deja o investiție de la business angel-ul sau de la fondul de investiții cu care își doresc și ei să înceapă o negociere. Astfel vor afla la prima mână informații despre cum procedează investitorul respectiv, despre cum pune problema, despre ce pretenții are, despre cât de mult ajută sau, din contră, încurcă.

Un element central al procesului de obținere a unei investiții este Termsheet-ul. Acesta este un document care sumarizează condițiile investiției; este exprimarea clară a intențiilor  investitorului de a plasa capital în companie în anumite conditii. Ce fel de clauze conține un termsheet, ce este acceptabil și ce nu, care este echilibrul necesar într-un termsheet, toate aceste lucruri sunt explicate în materialul filmat, spre beneficul antreprenorilor care încă nu  au termeni de comparație în această privință.

Subiectul finanțărilor este însă foarte larg și va fi acoperit în încă două episoade din seria Startup Coach. Noi episoade în fiecare marți.

Autor: Cristian Munteanu

Articol susținut de Early Game Ventures

Citește și celelalte episoade: 

Parallax

Vizualizari
1331
Conţinut
Parerea ta despre articol
1.432
Just for testing :

interaction: 0.86

popularity: 0.46

publishing: 2.88

expertise: 0.08

rating: 1.432

Content Marketing
SmileMedia nu ofera doar campanii. Functionam ca un digital newsroom capabil să creeze conținut de orice tip: grafic, text, foto, audio sau video.
Articole publicate : 1, 344
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri