Denisa Crăciun

Studioul românesc de gaming Amber, cifră de afaceri de peste 45 milioane dolari în 2022

afaceri Amber 2022

Studioul românesc de gaming Amber a făcut o cifră de afaceri de 213,7 milioane lei (peste 45 milioane dolari) în 2022, o creștere de peste 52% în comparație cu anul 2021.

Studioul dezvoltator de jocuri video înființat în 2013 are acum 1.200 de angajați în birourile din București, unde are și sediul central, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kyiv, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

Din cifra de afaceri de 213,7 milioane de lei generată în 2022, aproximativ 74% au fost venituri din activitatea de dezvoltare și co-dezvoltare de jocuri video, potrivit unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Serviciile de asigurare a calității, asistență pentru clienți, localizare au generat 26% din venituri, în timp ce activitățile de dezvoltare au crescut atât pe proiectele de mobil, cât și pe jocurile HD (PC & Console), iar pentru anul 2023 se anunță oportunități în creștere pe segmentul de jocuri HD.

„Am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio de jocuri video cu ADN 100% românesc. Acest lucru se datorează în primul rând calității serviciilor pe care le oferim și a faptului că în acești primi 10 ani ai Amber am reușit să creăm o multinațională cu sediul la București și o rețea puternică de parteneri de renume în industrie”, susține Mihai Pohonțu, președinte Amber.

În 2022, Amber a dezvoltat, alături de Jam City, Wild Things: Animal Adventures, primul joc din portofoliul companiei pentru platforma Netflix Games. Studioul de jocuri video a contribuit și la dezvoltarea Gotham Knights, joc lansat pentru PC și console, pentru Warner Bros. Games, oferind servicii de artă și level design. 

Pe final de 2022, Amber a atras o investiție din partea Emona Capital, o firmă de investiții din Londra, „la o evaluare de aproximativ 190 de milioane de dolari”, după cum susține studioul de jocuri video, cu scopul accelerării dezvoltării globale a companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

„Rezultatele Amber confirmă faptul că industria română de gaming are o companie etalon, care reprezintă pe plan global comunitatea locală de specialiști în dezvoltarea de jocuri. În acest moment, suntem prezenți în 8 țări și vom continua expansiunea companiei prin deschiderea de noi studiouri, fuziuni și achiziții”, a mai precizat președintele Amber. 

În funcție de proiectele dezvoltate în fiecare studio, Amber caută să angajeze specialiști în toate birourile sale pentru poziții de Art Directors, animatori 2D și 3D, Senior Engineers, Senior Game Designers, UI Artists, Game Testers și altele. 

Pentru 2023, Amber are în plab să ajungă la 1.300 de angajați pe măsură ce își continuă expansiunea geografică.

---

Vezi și:

Parallax

Vizualizari
374
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri