Denisa Crăciun

Compania românească de jocuri video Amber, cifră de afaceri de aproape 127 milioane lei în 2021

Thumbnail

Compania românească de jocuri video Amber, fondată de antreprenorul Mihai Pohonțu, a înregistrat o cifră de afaceri de 126,8 milioane de lei în 2021, cu 56% mai mult față de 2020, conform unui comunicat transmis, marți, StartupCafe.ro.

Din cifra de afaceri de 126,8 milioane de lei generată în 2021, aproape 70% au fost venituri din activitatea de R&D pentru dezvoltarea de jocuri video.

Restul de 30% sunt venituri provenite din serviciile de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, asistența pentru clienți și localizare, a transmis compania.

La cifra de afaceri a Amber din 2021 au contribuit entitățile străine, în principal cele din SUA. Compania colaborează cu mari companii ca Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și multe altele.

Amintim că fondatorul Amber, Mihai Pohonțu s-a retras din funcția de CEO (director general) al companiei românești de jocuri video, conform unui anunț din august 2021, iar poziția sa a fost preluată de un fost vicepreședinte de la Electronic Arts, un gigant al industriei de gaming.

Actualul CEO al Amber, Jaime Gine, conduce toate operațiunile companiei din România, Statele Unite, Mexic și Canada.

„2021 a fost un an excelent pentru Amber, unul în care am înregistrat o creștere masivă în ceea ce privește canalul de vânzări, pe fondul investițiilor efectuate în ultimii ani în consolidarea echipelor noastre de dezvoltare și de organizare a activităților de vânzări. Ne-am depășit cu 10% estimările privind veniturile pentru 2021 și am încheiat anul cu cea mai mare cifră de afaceri înregistrată vreodată de un studio independent de jocuri video din România. Accesul la talente cheie este esențial pentru Amber și credem că suntem poziționați în mod unic pentru a profita de cele mai recente tendințe din industrie și pentru a valorifica baza de talente disponibilă pe piețele emergente. Ne așteptăm ca creșterea noastră să se accelereze în 2022, în linie cu cererea tot mai ridicată pentru serviciile Amber”, spune Jaime Giné, CEO al Amber.

În 2021, dezvoltatorii Amber au lucrat la realizarea a peste 10 jocuri pentru mobil, PC și console.

Unul dintre acestea a fost Tetris Beat, publicat de N3TWORK și dezvoltat de Amber.

Totodată, în 2021, Amber a intrat în sectorul jocurilor de tip blockchain și susține că a devenit unul dintre liderii mondiali în acest domeniu.

Jocurile blockchain includ elemente care folosesc tehnologii blockchain bazate pe criptografie. De cele mai multe ori, elementele blockchain din aceste jocuri au la bază criptomonedele sau jetoanele nefungibile (NFT) pe care jucătorii le pot cumpăra, vinde sau tranzacționa cu alți jucători.

Cine este Amber, compania românească de jocuri video 

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite. Compania oferă soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport.

În acest moment, în Amber lucrează peste 1.000 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal și Kiev.

Compania susține egalitatea de șanse în domeniul industriei dezvoltării de jocuri video, fiind inițiatorul campaniei #HerOwnGame, acțiune ce-și propune să combată prejudecățile cu care se confruntă femeile care doresc să urmeze o carieră în industria IT.   

2022, în ritm de creștere. Amber vrea să își crească echipa

Pentru 2022, Amber se așteaptă să-și mențină ritmul de creștere accelerat. La 1 mai 2022, Amber avea peste 1.000 de angajați localizați în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, San Francisco și Los Angeles. Compania intenționează să ajungă la peste 1.100 de angajați pe măsură ce își continuă expansiunea geografică.

În februarie 2022, Amber a anunțat deschiderea unui nou studio în Kiev, astfel încâtsă-și susțină echipa din Ucraina. De la acel moment, prioritatea Amber a fost să ia toate măsurile pentru a asigura siguranța angajaților săi.

Studioul rămâne deschis și Amber lucrează în paralel la continuarea planurilor de extindere și în alte zone geografice, care vor fi anunțate în următoarele luni.

Extinderea se va realiza organic prin înființarea de noi filiale sau prin activități de M&A. Scopul expansiunii, pe lângă pătrunderea în noi arii geografice, este de a crește baza de talente, precum și de a lărgi oferta de servicii și specializări a tipurilor de jocuri.

Parallax

Vizualizari
289
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri