Claudiu Zamfir

Compania românească de jocuri video Amber și-a luat director un fost șef din Electronic Arts

Thumbnail

Fondatorul Amber, Mihai Pohonțu, s-a retras din funcția de CEO (director general) al companiei românești de jocuri video, poziție preluată acum de un fost vicepreședinte al gigantului industriei de gaming Electronic Arts.

Pohonțu trece astfel în poziția de președinte executiv al companiei pe care a fondat-o. El va conduce consiliul de administrație și va coordona strategiile de dezvoltare în domeniile inovației și comunității și strategia de growth a Amber, pentru identificarea de noi oportunități - a informat firma, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Noul CEO, Jaime Gine (foto), va conduce toate operațiunile companiei din România, Statele Unite, Mexic și Canada.

Managerul american vine la Amber după ce a ocupat funcția de Chief Customer Officer la Keywords Studios, companie irlandeză ce oferă servicii creative în industria de game development. În cei cinci ani de CCO la Keywords, capitalizarea de piață a companiei a crescut de la aproximativ 100 milioane de dolari la peste 2,5 miliarde de dolari.

Anterior, el a lucrat 15 ani la Electronic Arts, unde a ocupat funcția de vicepreședinte al International Development Services.

De asemenea, Amber are un nou Head of Business Development în persoana lui Brian Waddle. Acesta a fost senior global sales & marketing executive în industria jocurilor video timp de 16 ani în companii precum Virtuos și Havok. El este, de asemenea, membru al consiliului de administrație la Telltale Games, cu o experienta bogată în fuziuni și achiziții.

„Intrăm într-o nouă etapă a evoluției Amber, pe măsură ce continuăm să creștem rețeaua internațională de studiouri care să acopere toate platformele și genurile de jocuri. Explorăm, de asemenea, posibilitatea de a accesa moduri de finanțare externă care să ne susțină dezvoltarea. Venirea în echipa de conducere a lui Jaime și Brian va reprezenta o accelerare decisivă a strategiei noastre”, a spus Mihai Pohonțu.

“Amber cunoaște o creștere organică extraordinară, dar credem că putem să accelerăm acest trend, să țintim către obiective mult mai mari. Avem echipe extrem de talentate în București, Guadalajara, San Francisco, Los Angeles și Montreal, iar cu o astfel de fundație solidă vrem să ducem compania la următorul nivel. Sunt încântat să mă alătur prietenilor de la Amber în acest moment important și abia aștept să ajut compania să se dezvolte”, a precizat Jaime Gine.

„În calitate de Head of Business Development, mă voi asigura că Amber stabilește noi parteneriate care să ajute la atingerea obiectivelor companiei. Fiecare studio și departament din Amber sunt puse în valoare de oameni talentați și abia aștept să îi ajut pe ei și pe clienții noștri să ofere rezultate, servicii și jocuri memorabile în întreaga lume”, a spus Brian Waddle.

În cele șase birouri Amber situate la București, Botoșani, Los Angeles, San Francisco, Guadalajara și Montreal lucrează în total peste 750 de specialiști. Printre partenerii Amber se numără companii precum Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company și Raw Fury.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite, oferind o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 750 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Disney, Paradox Interactive, Rovio, NBC Universal, Kixeye, Glu, Kabam și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Gorogoa și altele.

La ediția 2021 a Pocket Gamer Mobile Games Awards 2021, Amber a câștigat premiul “Best Localization and QA Service Provider” și a fost nominalizată pentru premiul “Best Service Provider”.

În 2018 a fost clasificată ca fiind compania de software cu cea mai rapidă creștere din România conform clasamentului Inc. 5000 Europe și #463 dintre toate companiile europene. Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara și Montreal.

Parallax

Vizualizari
819
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri