Denisa Crăciun

Compania românească de jocuri video Amber atrage 20 milioane dolari investiție

Mihai Pahontu-co-fondator-Amber

Compania românească de gaming Amber Studio atrage o finanțare de 20 de milioane de dolari de la fondul de investiții Emona Capital.

„Emona Capital a decis să investească până la 20 de milioane de dolari în Amber, la o evaluare post-investiție de 190 de milioane de dolari”, susține studioul românesc de jocuri într-un comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Amber vrea să folosească o parte din fonduri în infrastructura internă pentru a susține expansiunea organică rapidă și pentru dezvoltarea companiei prin realizarea de tranzacții de tip M&A.

Înființată în 2013 în București, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite.

Compania oferă o gamă de soluții de dezvoltare de jocuri video, inclusiv livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, operațiuni live și servicii-suport.

Amber are aproximativ 1.200 de angajați care lucrează în birourile din București, Botoșani, Guadalajara, Montreal, Kiev, Varșovia, San Francisco și Los Angeles.

Mihai Pohonțu, președintele Amber, susține că „acesta este începutul unui nou capitol din istoria Amber, unul în care ne vom extinde rețeaua de studiouri pentru a acoperi toate genurile și platformele, consolidând în același timp capabilitățile studioului nostru la nivel de servicii. La această scară mai largă, vom putea realiza implementarea viziunii noastre de a îmbunătăți ecosistemele de dezvoltare a jocurilor din întreaga lume prin investiții în comunitate și inovare”.

De cealaltă parte, Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital, spune că „Amber se află într-un moment interesant în procesul său de expansiune globală rapidă și suntem încântați de parteneriatul cu echipa sa de management excepțională”.

„Credem că viitorul industriei jocurilor video este unul de succes și că Amber se află într-o poziție unică pentru a beneficia de tendințele la scară largă ale pieței, datorită portofoliului solid de clienți, amplorii și profunzimii capabilităților sale, precum și datorită culturii remarcabile din cadrul Companiei”, a mai declarat acesta.

Investiția de la Emona Capital, împreună cu profiturile proprii ale Amber, va finanța fuziunile, achizițiile și preluările de studiouri din întreaga lume, care vor completa rețeaua existentă de studiouri a Amber și vor asigura prezența acesteia pe piețele emergente cu potențial ridicat de creștere.

Dominik Dolenec, Managing Partner al Emona Capital, va deveni membru al Consiliului de Administrație al Amber.

„Suntem încântați să formăm un parteneriat cu Emona Capital și îi urăm bun venit lui Dominik Dolenec în Consiliul de Administrație al Amber. După aproape un deceniu de dezvoltare pur organică, suntem încântați să intrăm într-o nouă etapă pentru Amber, o perioadă de creștere și mai accelerată. Emona Capital are o experiență confirmată pe piețele emergente, care se potrivește viziunii noastre cu privire la expansiune și suntem încrezători că va contribui la realizarea planurilor în această direcție”, a declarat Jaime Giné, CEO Amber.

În ultimii cinci ani, veniturile Amber au înregistrat o rată de creștere anuală compusă de peste 50%.

În 2021, compania a înregistrat o cifră de afaceri de 30 de milioane de dolari, o creștere cu 56% față de anul precedent.

Aproximativ 70% din venituri au fost generate de proiectele de dezvoltare de jocuri, în timp ce restul au reprezentat venituri provenite din servicii de asistență pentru dezvoltare, inclusiv asigurarea calității, servicii suport pentru clienți și localizare.

Compania colaborează cu branduri globale, precum Amazon, Disney, NBC Universal, Paradox Interactive, Rovio, That Game Company, N3twork și altele.

Parallax

Vizualizari
1087
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri