Claudiu Zamfir

Românii de la Amber au deschis un studio de jocuri video în Polonia

Thumbnail

Compania românească de gaming Amber Studio, cunoscută pentru coaborările sale cu giganți ca Amazon, Disney, Rovio sau Warner, își continuă extinderea internațională, deschizând acum un studio de jocuri video la Varșovia, al optulea de pe harta sa de dezvoltare, pe care a rămas și Kievul, în ciuda războiului rusesc cu care se confruntă acum Ucraina.

În acest moment, Amber are studiouri proprii în România (București și Botoșani), Canada (Montreal), Mexic (Guadalajara), Ucraina (Kiev), SUA (San Francisco și Los Angeles) și Polonia (Varșovia).

Biroul din Polonia se va concentra pe specializări precum programare, artă și game design, studioul urmărind să crească expertiza Amber în dezvoltare de jocuri pentru PC și console.

„Pentru noi, Polonia a fost întotdeauna un punct de referință în ceea ce privește modul în care o țară din Europa Centrală și de Est a reușit să stimuleze și să creeze cu succes un climat favorabil pentru dezvoltatorii locali de jocuri. Amber își continuă creșterea rapidă la nivel internațional, iar Varșovia este locul perfect unde, alături de specialiști seniori, putem contribui la creșterea acestei comunități creative extraordinare, creând în același timp unele dintre cele mai bune și inovatoare jocuri din industrie”, a declarat Mihai Pohonțu, cofondator și chairman Amber, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Amber Varșovia va fi condus de un game designer și programator polonez, Greg Ciach. El va avea ca principală sarcină „să creeze jocuri de calitate”, spune compania românească. Un profesionist care și-a pus amprenta creativă în industria poloneză a jocurilor, Greg a ocupat poziția de Business Development Director la Platige Image, Game Designer la Winko Games, Narrative Designer la Tequila Games și CEO al studioului de jocuri indie PolyAmorous.

„Voi construi un mediu sigur, încurajator, propice pentru dezvoltarea de abilități individuale. Cred cu tărie în crearea de jocuri cu impact emoțional puternic. Sunt sigur că putem aduce o gură de aer proaspăt scenei poloneze de dezvoltare a jocurilor AA/AAA și să devenim un jucător important”, a spus Greg Ciach.

Oportunitatea deschiderii biroului din Varșovia a venit în urma inițiativei lui Dragoș Hâncu, cofondator Amber. Obiectivul studioului este de a crea un spațiu sigur pentru cei 35 de specialiști pe care dorește să-i atragă până la finalul anului: programatori, game designeri, UX designeri și artiști VFX. În acest moment, studioul a demarat activitatea cu 10 oameni, printre care Head of Operations, Talent Acquisition Specialist, HR Business Partner și programatori.

Amber a raportat o cifră de afaceri de 126,8 milioane de lei (30,5 milioane dolari) în 2021, o creștere cu 56% comparativ cu 2020. Amber are peste 1000 de angajați.

Înființată în 2013 în București, de Mihai Pohonțu și Dragoș Hâncu, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite. Compania oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 1000 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media și That Game Company. Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Parallax

Vizualizari
266
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri