Denisa Crăciun

Românii de la Amber au făcut un joc pentru Netflix

joc-Amber-Romania-Netflix-2022

Compania românească de gaming Amber au dezvoltat un joc cu mesaj social pentru Netflix, Wild Things: Animal Adventures, titlu la finalizarea căruia a contribuit împreună cu Jam City.

Peste 20 de programatori, artiști, designeri, animatori, tech artiști și testeri din birourile Amber din București, Varșovia și Botoșani au fost implicați în dezvoltarea acestui joc, care este disponibil doar abonaților Netflix, potrivit unui comunicat transmis, luni, StartupCafe.ro.

Astfel, echipa a transformat jocul dintr-un titlu free-to-play într-o experiență premium și a colaborat cu echipa internațională de dezvoltare a Jam City să ducă la bun sfârșit acest proiect.

Wild Things: Animal Adventures este un joc de aventură single-player de tip match-3 pentru telefoanele mobile în care jucătorii au ca misiune să îi ajute pe leul Liam, elefantul Emma și pe prietenii lor să-și reconstruiască habitatul după dezastrul provocat de o furtună nimicitoare.

În misiunea lor de a salva insula, jucătorii trebuie să rezolve puzzle-uri, să renoveze și să aibă grijă de ținuturile native ale animalelor.

Unul dintre subiectele cheie ale jocului este grija față de mediu și cum putem contribui la reducerea efectelor cauzate de schimbările climatice majore.

„Suntem încântați să colaborăm cu un partener reputabil precum Jam City pentru a lansa Wild Things: Animal Adventures pe platforma Netflix Games. Este primul joc dezvoltat de Amber pentru această platformă și ne oferă experiența necesară pentru a crea și alte produse de acest gen” - Mihai Pohonțu, Chairman Amber.

Jocul pune la dispoziție două opțiuni distincte de accesibilitate, pentru cele mai comune afecțiuni de daltonism: protanopie și tritanopie.

Cine este compania românească de gaming Amber

Înființată în 2013 în București, de Mihai Pohonțu și Dragoș Hâncu, Amber este o agenție creativă structurată ca o rețea de studiouri cu specializări diferite.  

Compania oferă o paletă largă de soluții de dezvoltare de jocuri video, ce include livrarea de produse complete, co-dezvoltare, conversie de platforme, live operations și servicii de suport. În acest moment, în Amber lucrează peste 1.000 de specialiști.

Printre cele mai cunoscute companii de gaming cu care Amber a lucrat sau încă lucrează se numără Amazon, King, Big Fish Games, Disney, N3twork, Rovio, Warner Media și That Game Company.

Amber a dezvoltat jocuri precum Tetris Beat, PositronX, Rumble Heroes, Link Twin și Cinderella Free Fall și a contribuit la dezvoltarea unor titluri de success precum Sky: Children of Light, Nascar Heat 5 și altele.

Amber are sediul central în București și birouri în Botoșani, San Francisco, Los Angeles, Guadalajara, Montreal, Kyiv și Varșovia.

Parallax

Vizualizari
245
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri