Claudiu Zamfir

Rezultate Digitalizare IMM: Lista primelor 1020 de firme admise la fondurile de max. 100.000 EUR din PNRR. MIPE le-a evaluat cu roboții software ai startup-ului românesc Tailent

Thumbnail

Au apărut primele rezultate în Programul Digitalizarea IMM: o primă tranșă de 1.020 de firme românești au fost admise la fondurile europene de câte 20.000-100.000 EUR din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar acum lista acestora este publică. Firmele au fost evaluate cu ajutorul roboților software realizați pe platforma startup-ului românesc Tailent.

Potrivit MIPE, lista cuprinde proiecte care au obșinut punctajul maxim, de 100 de puncte în cadrul programului „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”.

Descarcă Lista de AICI. O poți găsi și pe site-ul MIPE.

În medie, proiectele admise au obținut câte 170.588 de lei, ajutor nerambursabil, adică 34.680 de euro, la cursul de schimb folosit în program (4,9189 lei/1 euro).

Proiectele care au obținut 100 de puncte în etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) au fost ierarhizate în funcție de criteriul de departajare: rentabilitatea activității operaționale în exercițiul financiar 2022.

Începând cu data de 5 decembrie 2023, deciziile de acceptare a finanțărilor vor fi comunicate solicitanților prin platforma proiecte.pnrr.gov.ro.

Etapa de evaluare tehnică și financiară (ETF) a fost finalizată pentru toate cele 7.188 de cereri de finanțare, restul proiectelor depuse fiind în prezent în etapa de verificare a conformității administrative și a eligibilității (CAE). MIPE și-a propus să semneze un număr estimat de 5.384 contracte de finanțare cu beneficiarii, în limita bugetului total disponibil, de  347,5 milioane euro, echivalentul în lei (cursul Inforeuro aferent lunii noiembrie 2022: 1 euro =  4,9189 lei).

Liste intermediare cu rezultatele procesului de evaluare vor fi publicate periodic.

Evaluare cu roboții software Tailent

Pentru a „asigura gestionarea eficientă a numărului mare de cereri de finanțare depuse”, MIPE a cumpărat o soluție de roboți de la integratorul ETA2U, realizată pe platforma de RPA (Robotic Process Automation) a startup-ului românesc  Tailent.

Cu ajutorul roboților software dezvoltați pe Tailent Automation Platform, a fost acordat punctajul ETF (evaluare tehnică și financiară) și a fost făcută clasificarea proiectelor depuse în cadrul PNRR în ordinea descrescătoare a punctajelor.

Pe StartupCafe am mai scris despre Tailent, care se conturează drept un rival al companiei româno-americane UiPath, liderul mondial al pieței RPA. Tailent vizează mai degrabă clienții IMM.

---

Citește și:

 Model de anunț/comunicat mass-media în proiectele PNRR: S-a publicat Manualul de Identitate Vizuală

Parallax

Vizualizari
17637
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri