Raluca Abrihan

Startup-ul românesc de roboți software Tailent se extinde în America Centrală și de Sud

Thumbnail

Startup-ul românesc Tailent, care dezvoltă soluțiile de Robotic Process Automation (RPA), la fel ca unicornul UiPath, se extinde în America Centrală și de Sud printr-un parteneriat cu firma IT Serviceaide.

Serviceaide este un furnizor global de soluții IT inteligente și soluții de management al serviciilor pentru companii bazate pe inteligență artificială (AI) și machine learning cu sediul în Brazilia.

Soluțiile Tailent sunt deja utilizate  de companii din industrii precum ospitalitate, servicii profesionale, producție, dar și instituții publice locale. "Tailent este în prezent în plin proces de extindere atât pe plan local, cât și internațional, prin lansarea pe noi piețe din Europa, America Centrală și de Sud, SUA și Asia prin parteneriate strategice cum este cel cu Serviceaide", anunță reprezentanții companiei.

Tailent (ex Mission Critical) este un start-up românesc fondat în București. Compania dezvoltă tehnologii de automatizare (RPA) care schimbă modul în care oamenii muncesc și fac business prin automatizarea unor procese.

Una dintre primele companii care a început dezvoltarea de roboți software este UiPath, startup românesc cu sediu central în Statele Unite, ajuns recent la o evaluare de 35 de miliarde de dolari.

Ce înseamnă robotica software

Absolut toate corporațiile au foarte multe procese de business care presupun muncă umană repetitivă. Sau cum spunem noi, folosesc oamenii nu pentru creierul lor, ci pentru ochi și pentru mâini. Noi dezvoltam un software care știe, vede, alte aplicatii software și poate să fie instruit, în același mod ca și un om, să folosească aplicațiile de pe computer. Există echipe de oameni care antrenează acești roboți pentru diverse procese de business - explică Dines, în interviul pentru HotNews.ro.

UiPath este o companie romanească cu sediul central in Statele Unite și birouri în șase țări, specializată în dezvoltarea si vânzarea tehnologiei de automatizare software a proceselor de lucru din mediul office (ex: Robotic Process Automation / RPA). Roboții software UiPath sunt programați să preia munca de tipul copy-paste a angajaților, eliberându-i de sarcinile tranzacțional repetitive care îi solicită inutil.

 

 

Parallax

Vizualizari
1078
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri