Claudiu Zamfir

Rezultate Digitaizare IMM: Descarcă a treia listă de firme admise la finanțarea PNRR de max. 100.000 EUR/proiect

lista 3 rezultate digitalizare imm pnrr 2024.jpg

Încă o serie de 800 de firme au fost admise de principiu la fondurile nerambursabile de câte 20.000-100.000 EUR din Programul pentru Digitalizarea IMM din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), iar acum Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene a publicat lista acestora, a treia, în urma evaluării tehnice și financiare (ETF).

Lista intermediară nr. 3 cu proiectele admise la finanțare în cadrul apelului „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale” cuprinde proiecte care au obținut între 100 și 90 de puncte în urma evaluării tehnice și financiare (ETF) .

În perioada următoare, deciziile de acceptare la finanțare vor fi transmise solicitanților prin platforma online PNRR.

Cele 800 de proiecte cuprinse în lista intermediară 3 însumează ajutoare totale atribuite în valoare de 154.247.715 lei, cu o medie de 192.809 lei pe proiect.

Cursul de schimb folosit în program este cursul Inforeuro aferent lunii noiembrie 2022: 1 euro =  4,9189 lei. La acest curs, valoarea medie a unui proiect din listă este 39.401 EUR, iar suma totală solicitată este de 31.358.172 EUR.

Până în prezent, au fost admise la finanțare 2.520 de firme, rezultatele fiind publicate în cadrul celor 3 liste intermediare de până acum. Cele 3 liste intermediare de firme admise totalizează 90.614.936 EUR.

MIPE și-a propus să semneze un număr estimat de 5.384 contracte de finanțare cu beneficiarii, în limita bugetului total disponibil, de  347,5 milioane euro, echivalentul în lei. În total, IMM-urile au depus 7.188 de cereri de finanțare în programul național de digitalizare prin PNRR,

Proiectele au fost depuse în perioada 15 februarie- 30 iunie 2023

Listele ce vor fi publicate în viitor vor putea include și alte proiecte cu punctaj între 100 și 90 puncte, care în prezent se află în diverse faze ale procesului de verificare a conformității administrative și a eligibilității, respectiv de clarificări, a precizat oficial MIPE, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Comunicarea cu solicitanții de finanțare, inclusiv notificări asupra rezultatului verificării, se realizează exclusiv prin platforma proiectele de investiții finanțate în cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență: https://proiecte.pnrr.gov.ro. O cerere de finanțare este considerată admisă sau respinsă la finanțare doar la finalul procesului de evaluare, iar solicitantul este înștiințat în acest sens.

Toate proiectele pentru care au fost emise decizii de acceptare la finanțare vor intra în etapa de contractare. Solicitanții vor fi înștiințați cu privire la documentele necesare încheierii contractului de finanțare, cu indicarea termenului de transmitere a acestora, conform prevederilor ghid specific.

---

Citește și:

 Model de anunț/comunicat mass-media în proiectele PNRR: S-a publicat Manualul de Identitate Vizuală

Parallax

Vizualizari
7169
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri