Claudiu Zamfir

Rezultate digitalizare IMM: A doua listă de firme admise la granturile de max. 100.000 EUR din PNRR

lista program digitalizare imm.jpg

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat, vineri, lista intermediară numărul 2 a proiectelor admise la finanțare în cadrul apelului de proiecte „Digitalizarea IMM-urilor Grant de până la 100.000 euro pe întreprindere care să sprijine IMM-urile în adoptarea tehnologiilor digitale”, din cadrul Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR).

Noua listă MIPE cuprinde 700 de proiecte cu o valoarea cumulată a sprijinului nerambursabil de 117.478.896 lei.
 
Cele 700 de proiecte din această listă intermediară au obținut în urma evaluării tehnice și financiare (ETF) între 100 și 94,9423 puncte și au fost ierarhizate în funcție de criteriul de departajare: rentabilitatea activității operaționale în exercițiul financiar 2022, conform ghidului specific.

În perioada următoare, deciziile de acceptare la finanțare vor fi transmise solicitanților prin platforma proiecte.pnrr.gov.ro.

Toate proiectele pentru care s-au emis decizii de acceptare la finanțare vor intra în etapa de contractare, începând cu luna aprilie 2024. Solicitanții vor fi înștiințați cu privire la documentele necesare încheierii contractului de finanțare, cu indicarea termenului de transmitere a acestora, conform prevederilor ghid specific.

Ministerul spune că urmează să finalizeze până pe 30 iunie 2024 semnarea contractelor cu toți beneficiarii admiși la finanțare

„Având în vedere interesul deosebit pentru această finanțare și numărul foarte mare de cereri depuse, echipa MIPE depune eforturi deosebite pentru a finaliza evaluarea CAE a tuturor cererilor de finanțare și a se încadra cu finalizarea etapei de contractare în termenul stabilit al Țintei 263, respectiv 30.06.2024” - susține ministerul.

Reamintim că MIPE a publicat prima listă, cu primele 1020 de firme admise la finanțare în programul de Digitalizare IMM pe data de 22 noiembrie 2023.

MIPE și-a propus să semneze un număr estimat de 5.384 contracte de finanțare cu beneficiarii, în limita bugetului total disponibil, de  347,5 milioane euro, echivalentul în lei (cursul Inforeuro aferent lunii noiembrie 2022: 1 euro =  4,9189 lei). În total, IMM-urile au depus 7.188 de cereri de finanțare în programul național de digitalizare prin PNRR,

Proiectele au fost depuse în perioada 15 februarie- 30 iunie 2023.

---

Citește și:

 Model de anunț/comunicat mass-media în proiectele PNRR: S-a publicat Manualul de Identitate Vizuală

Parallax

Vizualizari
14468
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri