Claudiu Zamfir

Ministrul Economiei: „La Măsura 2 se pare că avem niște probleme”

Thumbnail

Ministerul Economiei a solicitat Ministerului Investițiilor și proiectelor Europene să explice în scris „de ce nu sunt bani pentru toată” Măsura 2 - granturi de capital de lucru de câte 2.000-150.000 euro, a declarat, miercuri, ministrul interimar Virgil Popescu.

La Măsura 2, nu mă feresc să o spun, se pare că avem niște probleme. Am cerut în scris Ministerului Investițiilor și proiectelor Europene să ne spună de ce nu sunt bani pentru toată măsura, pentru că avem o legislație, avem o ordonanță, o lege aprobată în Parlament. S-au mutat banii de pe Măsura 3, când a fost anulată, pe Măsura 2 și s-au blocat plățile la (numărul RUE) aproape 16.000 și ceva și mai sunt câteva mii de IMM-uri care ar trebui plătite.

Aș vrea să deslușim ce se întâmplă acolo, pentru că nu este normal ca, dacă am hotărât ca toate IMM-urile care au depus pe Măsura 2 să primească banii, nu este normal să nu se întâmple acest lucru” - a spus ministrul interimar al Economiei, la lansarea Cartei Albă a IMM de către Consiliul Național al IMM-urilor din România.

Virgil Popescu (PNL) a fost ministru al Economiei în fostul guvern Orban, lansând măsurile de ajutoare de stat pentru IMM, dar apoi în guvernarea Cîțu a rămas ministru doar pe portofoliul Energiei, iar la Economie a venit Claudiu Năsui (USR-PLUS). Ulterior, USR-PLUS a ieșit de la guvernare, iar Năsui și-a dat demisia, Popescu preluînd acum interimatul și la Economie, unde are iarăși în gestiune ajutoarele de stat COVID pentru IMM.

Reamintim că la Măsura 2 există buget pentru plata beneficiarilor până la numărul de ordine RUE 16.850 și asta după ce s-a mutat tot bugetul inițial de la Măsura 3 - granturi de investiții.

Astfel, mai rămân aproape 3000 de beneficiari admiși în lista de așteptare la Măsura 2, care așteaptă acum ca Ministerul Economiei să primească buget de fonduri europene pentru plăți. În 27 august, Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a inițiat un proiect de ghid pentru alocarea unui buget de 240 de milioane de euro pentru restul de plăți, prin facilitatea europeană React EU, dar, până acum, nu a fost alocat bugetul necesar.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
6507
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri