Claudiu Zamfir

Măsura 2: În februarie 2022 se plătesc restanțele (ministrul Finanțelor)

Thumbnail

În luna februarie 2022 urmează să fie plătite ultimele granturi de capital de lucru pentru cele 2.885 de firme rămase în lista de așteptare la Măsura 2, a confirmat, vineri, ministrul Finanțelor, Adrian Câciu.

„În momentul acesta, eu zic doar atâta: să fim împreună şi să nu ne ducem către derapaje. Staţi de vorbă cu o persoană care, înainte de a fi ministru, avertiza încă de la criza pandemică asupra costurilor care pot apărea suplimentar dacă nu iei nişte măsuri din timp. Şi dacă se luau în 2021 nişte măsuri – şi o să fiu... ca să nu fiu înţeles greşit, pentru că nu e vorba de partenerii noştri de guvernare, dar sunt nişte zone care nu au dus bani către economie – dacă anul trecut s-ar fi dat la timp banii către Măsura 2, Măsura 3, Măsura 1, HoReCa, altfel stătea oarecum economia. Nu s-au dat la timp. Avem încă restanţe, în luna aceasta se plăteşte restanţa pentru Măsura 2. Dacă  faci nimic, crizele vin peste tine. Şi într-o casă de oameni, casa cade peste tine dacă nu faci o reparaţie. Noi asta facem deja; să fim împreună, să fim prudenţi ca să nu ajungem în criză”, a declarat Adrian Câciu, într-o conferință, citat de News.ro.

Câciu confirmă astfel cele termenul de plată avansat de ministrul Antreprenoriatului și Turismului, Daniel Cadariu, la StartupCafe.ro.

În acest moment sunt 570 de milioane de lei puși în bugetul Ministerului Antreprenoriatului și Turismului pentru efectuarea ultimelor plăți la Măsura 2, dar banii nu s-au dat încă, din cauza unei probleme legate de titlul bugetar la care au fost alocați.

Pentru deblocare, e nevoie de o ordonanță de urgență, care a fost discutată în primă lectură în Guvern, pe 2 februarie. Surse ministeriale au declarat pentru StartupCafe.ro că proiectul de ordonanță, inițiat de MAT, a primit joi avizul Ministerului Finanțelor și urmează să intre din nou în Guvern, pentru adoptare, săptămâna care vine.

Ulterior, MAT mai trebuie să semneze cu Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene un act adițional la contractul de finanțare pentru schema de ajutorul de stat COVID, pentru a se putea debloca plățile la Măsura 2.

Parallax

Vizualizari
6320
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri