Claudiu Zamfir

Măsura 2: „Banii vor fi plătiți” (ministrul fondurilor UE)

Thumbnail

Ministrul Investițiilor și Proiectelor Europene, Dan Vîlceanu, secretar general al PNL, a dat asigurări, joi, că „banii vor fi plătiți” către beneficiarii Măsurii 2 - granturi de capital de lucru pentru IMM-uri.

Într-o conferință de presă la MIPE, StartupCafe.ro i-a reamintit liderului PNL de plățile restante către aproape 3.000 de beneficiari eligibili la Măsura 2. „În situația aceasta banii vor fi plătiți, sunt de la bugetul de stat într-adevăr, ei sunt în bugetul Ministerului IMM și nu se pune problema că oamenii nu-și vor primi banii” - a răspuns Vîlceanu.

Inițial MIPE susținea că plățile finale vor fi asigurate prin facilitatea europeană React EU, dar în cele din urmă guvernul  Ciucă a prevăzut plata a 570 de milioane de lei din bugetul de stat, prin Ministerul Antreprenoriatului și Turismului pentru închiderea Măsurii 2.

„Nu știu cum să mă exprim să nu lezez sentimentele nimănui. Dar se spun multe lucruri și după aceea se pot face mai puține. Și în această situație și am mai avut” - a comentat Vîlceanu.

Referitor la Acțiunea 4.1.1 - POC, granturi de investiții în activități productive în valoare totală de aproape 360 milioane euro, ministrul fondurilor UE a precizat că ghidul final urmează să fie publicat „în perioada imediat următoare”.

„Ce avem în pregătire în momentul de față și cred că a și ieșit din dezbatere publică ghidul este Măsura 4.1.1. Nu vrem să ținem foarte mult lucrurile pe loc. În perioada următoare va fi publicat (ghidul - n.r.), oricum în luna iunie programul trebuie să fie închis, call-ul de proiecte închis și companiile declarate câștigătoare”, a mai spus ministrul Vîlceanu. 

Parallax

Vizualizari
4729
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri