Claudiu Zamfir

Măsura 2-2022: Cât mai au de așteptat beneficiarii granturile Agri-Food de câte 5.000-120.000 EUR (ministru)

Thumbnail

Veste rea pentru beneficiarii Măsurii 2 din cadrul schemei de ajutoare de stat Agri-Food 2022: ministrul Antreprenoriatului și Turismului a explicat că oamenii vor mai avea de așteptat până vor primi granturile de câte 5.000-120.000 de euro promise.

La Măsura 1 din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru sectorul agro-alimentar, Agenția pentru Plăți și Intervenție în Agricultură (APIA) a plătit deja microgranturile de câte 5.000 de euro fermierilor și antreprenorilor calificați la finanțare.

La Măsura 2, administrată de Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, granturile de câte 5.000-120.000 de euro mai întârzie, chiar dacă MAT a primit toate fondurile necesare, prin rectificarea bugetară.

Marți, StartupCafe.ro l-a chestionat din nou pe ministrul Antreprenoriatului și Turismului în legătură cu plățile de la Măsura 2-2022.

Din păcate, în momentul de față nu avem accesul în aplicație, colegii de la STS (Serviciul de Telecomunicații Speciale - n.r.) nu ne-au permis accesul în aplicație pentru a putea face verificările. Din momentul în care o vor face, echipa de la minister are nevoie de 30 de zile pentru a verifica toate contractele, după care vom putea începe plățile” - a spus Daniel Cadariu, răspunzând întrebării reporterului StartupCafe.ro.

Potrivit unor surse ministeriale, abia spre finalul lunii septembrie STS ar urma să finalizeze modulul informatic necesar verificărilor, după care încă o lună vor mai dura verificările efectuate de funcționarii din agențiile IMM din subordinea MAT. Așadar, abia spre finalul lunii octombrie ar trebui să se aștepte beneficiarii Măsurii 2 să-și primească granturile de capital de lucru IMM Agri-Food.

Ministrul Cadariu a confirmat informațiile publicate anterior de StartupCafe.ro potrivit cărora MAT a primit toate creditele bugetare necesare plăților de la Măsura 2 Agri Food, prin rectificarea bugetară, la care se adaugă aproximativ 100 de milioane de lei din relocări de la alte ministere.

„Avem suma integrală, pentru că diferența am primit-o prin relocare de la alte ministere” - a precizat Cadariu.

La Măsura 2-2022, din cadrul schemei de ajutoare de stat pentru sectorul agroalimentar, au fost depuse 10.961 de cereri de finanțare, în perioada 26-31 mai 2022.  În urma procesului de selecție automată, 3.474 de beneficiari au semnat contracte de finanțare cu Ministerul Antreprenoriatului și Turismului, în sumă totală de aproximativ 249.500.000 euro.

Potențialii beneficiari contractați mai trebuie verificați privind încadrarea acestora în categoria IMM, precum și încadrarea în valorile maxime ale ajutoarelor de stat permise.

 

---

Citește și:

Noua Măsură 2-2022: Comunicate/anunțuri mass-media pe StartupCafe. Preț, eligibilitate, model de comunicat, în proiectele "IMM AGRI-FOOD"

Parallax

Vizualizari
4440
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri