Claudiu Zamfir

Listă: 8 universități din România primesc 10 milioane EUR pentru cercetători și doctoranzi

Thumbnail

Cei care fac doctorate sau cercetare post-doctorală sprijin financiar în cadrul unor proiecte pe fonduri europene, derulate de 8 universități românești, care urmează să primească finanțare publică în valoare totală de 10 milioane de euro, lista acestor instituții fiind publicată oficial vinei.

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a publicat lista finală a celor 9 proiecte (de la 8 universități) care au trecut de evaluarea tehnică și financiară, după finalizarea procesului de soluționare a contestațiilor, la apelul de proiecte Sprijin pentru doctoranzi și cercetători post-doctorat.

Cele 8 universități sunt:

  1. Universitatea Alexandru Ioan Cuza, Iași,
  2. Politehnica București, cu 2 proiecte,
  3. Politehnica Timișoara,
  4. Universitatea de Medicină și Farmacie Carol Davila, București,
  5. Universitatea Babeș-Bolyai, Cluj
  6. Universitatea Dunărea de Jos, Galați,
  7. Universitatea din Craiova,
  8. Universitatea Valahia, Târgoviște.

Lista proiectelor poate fi descărcată de AICI.

Cele 9 proiecte au o valoare totală de peste 12,5 milioane de euro, din care 10,3 milioane euro este sprijinul public (8,7 milioane euro din fonduri UE și 1,33 milioane euro de la bugetul de stat), la care se adaugă 218.000 de euro contribuție proprie.

În cadrul proiectelor finanțate se vor acorda burse în sumă forfetară lunară, astfel:

  •     bursa pentru doctoranzi: maximum 400 euro/lună timp de maximum 12 luni, în ultimul an al programului de studii doctorale;
  •     bursa pentru cercetători postdoctorat: maximum 600 euro/lună, pe durata studiilor postdoctorale, timp de maximum 12 luni.

Suma alocata pentru mobilități interne/internaționale, taxe de participare la conferințe, taxe pentru publicarea articolelor în reviste indexate în baze de date internaționale trebuie sa reprezinte maxim 45% din cuantumul total al burselor.

Ca rezultate așteptate din proiectele ce se vor derula, beneficiarii trebuie să asigure un loc de muncă în decurs de o lună pentru o treime dintre participanții la proiect ce nu lucrează încă și, de asemenea, pentru o treime trebuie să facă dovada că sunt incluși în cursuri suplimentare de cercetare avansată.

Tot ca ținte obligatorii 55% doctoranzi trebui să obțină titlu de doctor și 80% dintre studenții post-doctorat trebuie să finalizeze programul, nu mai târziu de luna octombrie 2023.

Descarcă de AICI Ghidul solicitantului și alte documente necesare.

Parallax

Vizualizari
4264
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri