Claudiu Zamfir

Fonduri IMM de 300 milioane EUR în cele 7 județe din Regiunea Sud-Muntenia - calendarul finanțărilor din Programul Regional Sud

bancnote-euro-dreamstime.jpg

Microîntreprinderile și firmele mici și mijlocii (IMM) din cele 7 județe ale Regiunii Sud-Muntenia vor putea accesa, începând din anul 2023, finanțări totale de peste 300 de milioane de euro, prin cel puțin 8 apeluri de proiecte care vor fi lansate în cadrul Programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027, pe fonduri europene și de la buget.

Agenţia pentru Dezvoltare Regională (ADR) Sud Muntenia și-a publicat recent calendarul orientativ, reviziuit, al apelurilor de proiecte din Programului Regional pentru județele sale: Argeș, Călărași, Dâmbovița, Giurgiu, Ialomița, Prahova și Teleorman.

Pentru antreprenorii din cele 7 județe pot fi identificate cel puțin 8 linii de fonduri, în valoare totală de peste 300 milioane euro:

  1. Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor și întreprinderi mici din regiunea Sud-Muntenia. Buget alocat: 47.058.823 euro. Beneficiari eligibili: Microîntreprinderi și întreprinderi mici. Ghidul solicitantului s-a publicat în consultare în februarie 2023, apelul de proiecte urmând să se deschidă în aprilie 2023 și să se închidă în septembrie 2023. Potrivit ghidului propus, se vor acorda ajutoare de minimis de câte 50.000- 200.000 EUR.
  2. Intensificarea creșterii durabile și a competitivității microîntreprinderilor, întreprinderilor mici și întreprinderilor mijlocii din regiunea Sud-Muntenia. Buget alocat: 144.000.000 euro. Beneficiari eligibili: întreprinderi mici și mijlocii. Ghidul solicitantului s-a publicat în consultare în februarie 2023, apelul de proiecte urmând să se deschidă în aprilie 2023 și să se închidă în septembrie 2023. Potrivit ghidului propus, se vor acorda ajutoare de câte 300.000-3 milioane euro.
  3. Sprijinirea investițiilor în activități de cercetare – inovare în microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii pentru creșterea nivelului de maturitate tehnologică în domeniile de specializare inteligentă. Buget alocat: 30.705.882 euro. Beneficiari eligibili: microîntreprinderi, întreprinderi mici și mijlocii, parteneriate între IMM și întreprinderi mari. Ghidul solicitantului urmează să se publice în consultare în iulie 2023, iar apelul de proiecte este preconizat să se deschidă în septembrie 2023 și să se închidă în februarie 2024.
  4. Dezvoltarea competențelor în domeniile de specializare inteligentă tranziție industrială și antreprenoriat. Buget alocat: 5.882.352 euro. Beneficiari eligibili: IMM , Organizații de cercetare (inclusiv universități de stat), Autorități publice locale, ADR Sud Muntenia. Ghidul solicitantului urmează să se publice în consultare în iulie 2023, iar apelul de proiecte este preconizat să se deschidă în septembrie 2023 și să se închidă în februarie 2024.
  5. Dezvoltarea capacităților de cercetare – dezvoltare - inovare a organizațiilor publice de cercetare, a mediului de afaceri și a autorităților și instituțiilor publice locale/centrale în vederea ridicării nivelului de maturitate tehnologică a proiectelor sau a validării viabilității comerciale a rezultatelor cercetării. Buget alocat: 42.352.941 euro. Beneficiari eligibili: Parteneriate între organizații publice de cercetare, autorități publice locale și întreprinderi mici și mijlocii sau Parteneriate între organizații publice de cercetare și întreprinderi mici și mijlocii. Ghidul solicitantului urmează să se publice în consultare în august 2023, iar apelul de proiecte este preconizat să se deschidă în octombrie 2023 și să se închidă în martie 2024.
  6. Dezvoltarea și creșterea capacităților de cercetare și inovare și adoptarea tehnologiilor avansate prin sprijinirea transferului tehnologic în beneficiul IMM-urilor. Dezvoltarea capacităților de cercetare – dezvoltare - inovare a organizațiilor publice de cercetare, a mediului de afaceri și a autorităților și instituțiilor publice locale/centrale în vederea ridicării nivelului de maturitate tehnologică a proiectelor sau a validării viabilității comerciale a rezultatelor cercetării. Buget alocat: 7.058.823 euro. Beneficiari eligibili: Entități de transfer tehnologic. Ghidul solicitantului urmează să se publice în consultare în octombrie 2023, iar apelul de proiecte este preconizat să se deschidă în decembrie 2023 și să se închidă în mai  2024.
  7. Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității prin sprijinirea incubatoarelor de afaceri și a parcurilor industriale. Buget alocat: 23.529.411 euro. Beneficiari eligibili:  Fondator incubator, Parteneriate fondatori incubatoare, Parcuri industriale. Ghidul solicitantului urmează să se publice în consultare în noiembrie 2023, iar apelul de proiecte este preconizat să se deschidă în ianuarie 2024 și să se închidă în iunie  2024.
  8. Intensificarea creșterii sustenabile și creșterea competitivității IMM-urilor și crearea de locuri de muncă în cadrul IMM-urilor, inclusiv prin investiții productive. Buget alocat: 5.882.352 euro. Solicitantul care va depune proiect va fi clusterul/organizația de cluster. IMM , Organizații de cercetare (inclusiv universități de stat), Autorități publice locale, ADR Ghidul solicitantului urmează să se publice în consultare în noiembrie 2023, iar apelul de proiecte este preconizat să se deschidă în ianuarie 2024 și să se închidă în iunie 2024.

PR sud Muntenia

Descarcă de AICI Calendarul orientativ al lansărilor de apeluri de proiecte în cadrul programului Regional Sud-Muntenia 2021-2027

---

Citește și:

Parallax

Vizualizari
4611
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri