Claudiu Zamfir

Înscrieri pe internet: Se caută studenți români cu idei de afaceri, premiul cel mare, 15.000 dolari

Thumbnail

Studenții români cu idei de afaceri pentru reducerea poluării, combaterea sărăciei, promovarea educației și alte obiective ONU de dezvoltare durabilă pot să se înscrie pe internet la competiția națională Venture Cup Romania pentru a putea reprezenta țara la University Startup World Cup 2019 din Danemarca, un concurs la care premiul cel mare va fi de 15.000 de dolari.

3 pași de urmat:

- 18 martie - 25 aprilie 2019 este perioada de înscriere online, AICI, la competiția pentru startup-uri fondate de studenți, organizata de Venture Cup Romania. Anul acesta programul se concentrează pe Obiectivele de Dezvoltare Durabilă ale ONU.
- Înscrierea națională va fi urmată de un proces de evaluare național în urma căruia 10 echipe vor fi selectate să își prezinte ideile în fața unui juriu în București, în luna iunie 2019.
- Câștigătorul etapei naționale va reprezenta România la University Startup World Cup 2019, în perioada 31 octombrie - 1 noiembrie 2019, la Copenhaga, Danemarca.

Separat, startup-urile, inclusiv cele din România, se pot înscrie și direct la University Startup World Cup 2019.

La University Startup World Cup 2019, de la Copenhaga, premiile vor fi următoarele:

  • Toți cei 40 de finaliști selectați vor primi câte 1.000 de dolari.
  • Câștigătorul finalei va primi premiul cel mare de 15.000 de dolari.
  • Startup-urile vor avea și întâlniri cu potențiali investitori și mentori și vor participa la o expoziție în cadrul DTU HighTech Summit, la Universitatea Tehnica din Danemarca. La summit se preconizează că vor participa aproximativ 4.000 de invitați

Anul acesta echipele de studenți care vor concura la Venture Cup România și  University Startup World Cup 2019 se vor concentra pe Obiectivele de Dezvoltare Durabila ale Organizației Națiunilor Unite (ONU):

  1. Fără sărăcie – Eradicarea sărăciei în toate formele sale şi în orice context.
  2. Foamete „zero” – Eradicarea foametei, asigurarea securităţii alimentare, îmbunătăţirea nutriţiei şi promovarea unei agriculturi durabile.
  3. Sănătate şi bunăstare – Asigurarea unei vieţi sănătoase şi promovarea bunăstării tuturor la orice vârstă.
  4. Educaţie de calitate – Garantarea unei educaţii de calitate şi promovarea oportunităţilor de învăţare de-a lungul vieţii pentru toţi.
  5. Egalitate de gen – Realizarea egalităţii de gen şi împuternicirea tuturor femeilor şi a fetelor.
  6. Apă curată şi sanitaţie – Asigurarea disponibilităţii şi managementului durabil al apei şi sanitaţie pentru toţi.
  7. Energie curată şi la preţuri accesibile – Asigurarea accesului tuturor la energie la preţuri accesibile, într-un mod sigur, durabil şi modern.
  8. Muncă decentă şi creştere economică – Promovarea unei creşteri economice susţinute, deschise tuturor şi durabile, a ocupării depline şi productive a forţei de muncă şi a unei munci decente pentru toţi.
  9. Industrie, inovaţie şi infrastructură – Construirea unor infrastructuri rezistente, promovarea industrializării durabile şi încurajarea inovaţiei.
  10. Inegalităţi reduse – Reducerea inegalităţilor în interiorul ţărilor şi de la o ţară la alta.
  11. Oraşe şi comunităţi durabile – Dezvoltarea oraşelor şi a aşezărilor umane pentru ca ele să fie deschise tuturor, sigure, reziliente şi durabile.
  12. Consum şi producţie responsabile – Asigurarea unor tipare de consum şi producţie durabile.
  13. Acţiune climatică – Luarea unor măsuri urgente de combatere a schimbărilor climatice şi a impactului lor.
  14. Viaţa acvatică – Conservarea şi utilizarea durabilă a oceanelor, mărilor şi a resurselor marine pentru o dezvoltare durabilă.
  15. Viaţa terestră – Protejarea, restaurarea şi promovarea utilizării durabile a ecosistemelor terestre, gestionarea durabilă a pădurilor, combaterea deșertificării, stoparea şi repararea degradării solului  și stoparea pierderilor de biodiversitate.
  16. Pace, justiţie şi instituţii eficiente – Promovarea unor societăți pașnice și incluzive pentru o dezvoltare durabilă, a accesului la justiție pentru toţi şi crearea unor instituţii eficiente, responsabile şi incluzive la toate nivelurile.
  17. Parteneriate pentru realizarea obiectivelor - Consolidarea mijloacelor de implementare și revitalizarea parteneriatului global pentru dezvoltare durabilă.

În urma ediției Venture Cup Romania din 2018, două startup-uri românești au fost selectate să reprezinte țara la University Startup World Cup 2018 in Danemarca: XVision și 4People.

XVision folosește un algoritm bazat pe inteligență artificială pentru analiza radiografiilor. Scopul acestei analize este de a eficientiza și accelera procesul de diagnosticare. Echipa: Ștefan Iarca, Bogdan Bercean, Cristian Avramescu, Andrei Tenescu.

4People este un startup fondat de 4 studenți pasionati de IoT (internet of things) de la Universitatea Tehnica din Cluj-Napoca. In 2018, 4People a participat la USWC cu „Officer”, un scaun inteligent care oferă feedback în timp real pentru a asigura o pozitie șezând cât mai puțin daunatoare sănătății. Echipa: George Flutur, Ionuț Danci, Bogdan Movieleanu, Karoly Lengyel.

La USWC 2018, titlul de Cel mai bun startup a fost primit de o echipă de la Universitatea Tehnică din Tallinn, Estonia. Laava Tech a dezvoltat un sistem de iluminat artificial pentru a fi folosit în sere. Acest sistem asigură un consum de aproape 10 ori mai mic și o crestere de 10-20% a randamentului comparativ cu sistemele folosite în prezent.

Venture Cup Romania este o organizație non-profit fondată și susținută de tineri români din diaspora și are ca scop construirea unei legături între mediul antreprenorial din România si cel din Scandinavia.

Parallax

Vizualizari
2581
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri