Claudiu Zamfir

Se fac înscrieri: Românii cu idei de afaceri pot câștiga premii de până la 25.000 de dolari, în Danemarca, la Venture Cup 2018

Thumbnail

Tinerii din România, cu idei de afaceri, se pot înscrie online la faza națională a Venture Cup, o competiție internațională de startupuri care are loc în Danemarca în anul 2018, la care o echipă de antreprenori poate câștiga premii de până la 25.000 de dolari, au anunțat organizatorii. 
 
Înscrierile la Venture Cup România se fac până pe 13 mai 2018, pe pagina de internet a fazei naționale, pentru evenimentele de la:

și

Din finalele pe România, de la Cluj și Iași, va fi selectată câte o echipă de tineri antreprenori. Cele două echipe vor fi trimise la Copenhaga, pentru a concura mai departe la University Startup World Cup '18, unul dintre marile proiecte Venture Cup Danemarca, concurs dotat și cu premii în bani. Organizatorii vor asigura celor două echipe românești câștigătoare ale fazei naționale transportul și cazarea pentru cele 5 zile cât va dura competiția din Danemarca.

De asemenea, antreprenorii se pot înscrie AICI și la două workshopuri de afaceri, care vor avea loc la Cluj-Napoca și Iași, care îi vor ajuta să se prezinte mai bine la competiție.

Venture Cup 2018: Tot ce trebuie să știe românii pentru a putea participa

University Startup World Cup, proiect al Venture Cup Danemarca, este deja o competiție cu tradiție în lumea startupurilor și a tinerilor cu idei de afaceri incipiente, iar în 2018, în premieră, românii vor beneficia de o fază națională, în urma căreia câștigătorii vor avea garantată intrarea în finala competiției de la Copenhaga. 

Organizatorul fazei naționale a University Startup World Cup, Venture Cup România, este o organizație românească parteneră a Venture Cup Danemarca. 

Condiții de participare

Regula generală pentru orice competiție sau activitate Venture Cup România este ca măcar un membru al echipei (startupului) să fie înscris într-un program (de licență, masterat, doctorat, MBA) la una dintre universitățile din România sau să fi absolvit în anul curent. 

Participanții trebuie să cunoască limba engleză, pentru că toate programele, competițiile și workshopurile Venture Cup vor fi în limba engleză. 

Calendarul Venture Cup 2018 - termene

  • Pe 9 aprilie s-au deschis înscrierile. 
  • 21-22 aprilie - Ideation&Business modelling workshop Iasi
  • 28-29 aprilie - Ideation&Business modelling workshop Cluj-Napoca
  • 13 mai - Se închid înscrierile pentru competiție. 
  • 3 iunie - Finala fazei pe România de la Cluj-Napoca. 
  • 9 iunie - Finala fazei pe România de la Iași. 
  • 8-12 octombrie 2018 - the University Startup World Cup, Venture Cup Danemarca, Copenhaga.

Cum te ajută workshopurile de la Cluj și Iași

Workshopurile de pe 21-22 aprilie 2018, din in Iași, respectiv 28-29 aprilie, din Cluj, se vor concentra pe formularea ideii și a modelului de business, pentru a-i ajuta pe potentialii candidați să se prezinte cât mai bine în competiția națională care urmează. 

„Participanții vor lucra și se vor familiariza cu noțiunile de creativitate, inovație, dezvoltarea unui model de afaceri și al unui plan de implementare. Rolul acestora este de a-i ajuta pe studenți să-și dezvolte capacitățile necesare pentru a începe o afacere și de a-i încuraja pe cei care își doresc să aplice pentru competitia Venture Cup România dar nu au încrederea necesară” - a declarat, pentru StartupCafe.ro, Robert Spaimă, fondator al organizației Venture Cup Romania.

Metodologia are la bază modele cunoscute în lumea startupurilor și se concentrează foarte mult pe practică, lucru în echipă și prezentare (pitching). 

Înscrierile pentru workshopuri în Iasi sau Cluj se fac printr-un formular pe site.

Premiile Venture Cup România 2018 - șansa românilor

În finalele de la Cluj-Napoca și Iași vor intra câte 8-10 startupuri, care vor fi selectate în urma înscrierilor online. Dintre acestea vor fi desemnate câștigătoare câte unul pe fiecare eveniment național. 

Finalele naționale vor avea loc la spațiile de coworking FabLab Iași și Cluj Startups. În aceste finale naționale echipele vor susține câte un pitch de 4 minute și câte o sesiune de întrebări și răspunsuri de 8 minute, în fața juriului.

Criteriile generale de punctare:

  • Nivelul de inovare
  • Măsura în care startupul rezolvă o problemă reală, relevantă.
  • Credibilitatea modelului de afacere. 

La faza națională - Venture Cup România   - cel mai valoros premiu este așa-numitul “golden ticket”. Acest premiu le garantează celor 2 startupuri românești câștigatoare participarea în finala University Startup World Cup 2018. 

”Biletele din aur” sunt însoțite de transport și cazare acoperite pe perioada competiției din Danemarca (5 zile). 

În plus, cele două startupuri (echipe) câștigătoare ale finalelor naționale vor fi incluse în sesiuni de mentorat până în luna octombrie, înainte de a merge la concursul cel mare din Danemarca.

O șansă în plus: câstigătorilor competitiei Venture Cup Romania li se garantează un loc în finala de la Copenhaga, dar orice startup din Romania poate aplica și pe cont propriu direct la Venture Cup Danemarca   atât timp cât respectă regula generala Venture Cup . Înscrierile directe pentru University Startup World Cup 2018 se fac AICI.

Așadar faza pe România este o oportunitate în plus pe care o primesc tinerii antreprenori români. 

Mai multe detalii despre Venture Cup România 2018, AICI.

Thumbnail

Premiile competitiei internationale din Danemarca

Finala  USWC ‘18 va fi strucurată în 6 categorii: 

  • Health, 
  • NextGen Logistics, 
  • HighTech & Robotics, 
  • FinTech & Blockchain, 
  • Information Communication Technology, 
  • GreenTech. 

Fiecare categorie va avea câte un câștigător care va primi un premiu de 5.000 de dolari. 

Dintre acești 6 câștigatori, va fi ales un castigător final care va primi înca 20.000 de dolari. Prin urmare, marele câștigător va obține 25.000 de dolari în total. 

Venture Cup România - tinerii care ne-au adus competiția din Danemarca

Fondatorii și managerii ediției romnești a Venture Cup sunt doi tineri originari din Vaslui. Ei au strâns în jurul lor o echipă de 10 membri   în România, în aproximativ un an de pregătiri. 

Thumbnail

Robert Spaimă a studiat în Danemarca și a fost coordonator al Venture Cup Denmark pentru unul dintre proiectele acestei organizații de de suport pentru antreprenoriatul tânăr: Startup Mentors. Acesta este cel mai mare program de mentorat din Scandinavia pentru startupuri fondate de studenți, având o rețea de aproximativ 400 de mentori. 

„Imediat ce am vazut cum functionează Venture Cup și cât de multe beneficii oferă studenților în Danemarca, m-am gândit că studentii din România au nevoie și merită și ei să profite de un astfel de proiect. Studenții din Romania sunt ambitioși, creativi, foarte capabili sau chiar vizionari în unele cazuri, așa că se pot dezvolta foarte rapid ca antreprenori și inovatori la nivel internațional, dacă li se oferă un mediu propice” - a declarat, pentru StartupCafe.ro, Robert Spaimă.

Thumbnail

Celălalt fondator Venture Cup Romania este prietenul său, Alexandru Antonică. În prezent, el lucrează la Londra, la un startup de acolo, ca programator. Pasionat de antreprenoriat, Antonică a început o facultate de inginerie, dar a renunțat pentru a se dedica lumii startupurilor. „Pe viitor nu stim ce se va întâmpla, dar avem planuri mari pentru proiectul Venture Cup România și ne gândim la parteneriate interesante și benefice pentru studenți și pentru mediul antreprenorial din România” - a spus tânărul.

Parallax

Vizualizari
1916
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 

  Ultimele știri