Claudiu Zamfir

S-a schimbat grila de punctaj la Schema de finanțare de 300 milioane EUR pentru firmele din industria prelucrătoare - Ghidul solicitantului și planul de afaceri

Thumbnail

Ministerul Economiei a publicat Ghidul solicitantului, cu modelul de plan de afaceri și o nouă grilă de punctaj pentru schema de ajutoare de stat de 300 de milioane de euro destinată firmelor din industria prelucrătoare.

Noua grilă de punctaj, varianta 1 septembrie 2022, a eliminat un criteriu discriminator prin care firmele cu capital majoritar străin erau depunctate în versiunea din 12 august a documentului.

 

 
Ajutoarele de stat din bugetul național se adresează și firmelor mici și mijlocii, dar valoarea minimă a investiției necesare este atât de mare încât companiile mari par să fie potrivite pentru aceste granturi.

Investiția minimă pe care o firmă trebuie să o facă este de 3 milioane de euro, cheltuieli eligibile, iar beneficiarul trebuie să asigure măcar 25% din sumă, iar pentru anumite județe, mult mai mult. Un aport propriu de minimum 750.000 de euro plus cheltuielile neeligibile reprezintă o barieră serioasă pentru un IMM obișnuit.

 

Parallax

Vizualizari
6208
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri