Claudiu Zamfir

Rezultate la finanțările pentru economia circulară: Lista firmelor care primesc ajutoare de max. 200.000 EUR

economie-circulara-dreamstime.

Ministerul Economiei a publicat joi rezultatele selecției de la schema de ajutoare pentru tranziția firmelor la economia circulară, 47 de beneficiari reușind să intre pe lista companiilor care prind finanțări de maximum 200.000 de euro fiecare, din bugetul de stat.

În cadrul sesiunii derulate în perioada 19 decembrie 2022-31 ianuarie 2023, s-au depus 94 de cereri de  finanțare. Dintre acestea, 47 de cereri de finanțare au fost admise în ordinea descrescătoare a punctajelor,  în limita bugetului alocat. Au fost respinse 9 cereri de finanțare, ca urmare a neîndeplinirii în mod cumulativ a condițiilor și criteriilor de eligibilitate prevăzute în OG nr.27/2022.

Selecția s-a făcut în ordinea descrescătoare a punctajului obținut în urma evaluării și în limita bugetului alocat schemei - a precizat Ministerul Economiei.

Bugetul maxim al schemei este echivalentul în lei al sumei de 8 milioane euro.

Cele 47 de firme selectate la finanțare s-au angajat să dezvolte proiecte care reduc volumul deşeurilor şi să creeze materia primă necesară pentru crearea unui lanţ de producţie integrat.

Prin proiectele admise, ar urma să se creeze 150 de noi locuri de muncă în 28 de județe.

Schema, aprobată  prin Ordonanța de Guvern nr.27/2022, privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară, își propune să sprijine întreprinderile în vederea stimulării realizării unor investiții și a unor categorii de activități cu finanțare din fonduri de la bugetul de stat.

Schema de ajutor de minimis se aplică, în baza Contractelor de finanțare aprobate de Ministerul Economiei, până la data de 31 decembrie 2023, iar ajutoarele de minimis se plătesc până în 2025, cel târziu, pentru contractele încheiate în limita bugetului alocat schemei.

Consultă AICI Lista firmelor admise la finanțare și Lista firmelor care nu au reușit să obțină  ajutoare.

Parallax

Vizualizari
1191
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri