Claudiu Zamfir

Înscrieri cu plicul: Ajutoare de 8 milioane EUR pentru firme, să treacă la economia circulară

Thumbnail

Ministerul Economiei a deschis sesiunea de înscrieri la schema de ajutor de minimis în valoare totală de 8 milioane de euro, pentru tranziția către o economie circulară, iar acum firmele din toată țara, interesate de ajutoarele de până la 200.000 euro fiecare, pot depune cererile de finanțare la registratura instituției, de la București.

Este vorba despre schema de minimis aprobată prin Ordonanța Guvernului nr. 27/2022 privind reglementarea unor măsuri financiare prin instituirea schemei de ajutor de minimis în vederea tranziției către economia circulară, publicată în Monitorul Oficial al României nr.839/26.08.2022.

Cererile de finanțare, însoțite de documentele aferente conform Ghidului solicitantului, se transmit la Registratura Ministerului Economiei.

Sesiunea ține 30 de zile lucrătoare, în perioada 19 decembrie 2022 - 31 ianuarie 2023.

Orice solicitări pentru eventuale clarificări suplimentare referitoare la prevederile acestei scheme de ajutor de minimis pot fi transmise la adresa de e-mail: economie.circulara@economie.gov.ro

„Mediul de afaceri poate accesa începând de astăzi cei 8 milioane de euro puși la dispoziție de Ministerul Economiei pentru investițiile în tehnologie verde și tranziția la o economie sustenabilă. Tranziția către o economia circulară reprezintă unul dintre obiectivele pe care țara noastră și le-a asumat ca stat membru al Uniunii Europene, iar implicarea Ministerului Econimiei și a mediului de afaceri ne arată încă o dată că doar împreună putem să transformăm economia românească într-o economie adaptată la viitorul economic european” - a afirmat ministrul Economiei, Florin Spătaru, într-un comunicat transmis StartupCafe.ro.

Parallax

Vizualizari
11511
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri