Claudiu Zamfir

Ce lipsește din planul Guvernului. Patroni IMM: E nevoie de obiective clare

Thumbnail

Consiliul IMM-urilor, care reunește patroni de firme mici și mijlocii din România, așteaptă ca promisiunile guvernului să fie puse în practică mai repede, în condițiile în care planul de fonduri nerambursabile prezentat nu conține și obiective clare.

Florin Jianu, Președinte CNIPMMR, a spus, miercuri:

  • „Remarcăm pozitiv lansarea acestui program de relansare economică, program care cuprinde principalele concepte solicitate de CNIPMMR: IMM-uri, start-up-uri, digitalizare, flexibilizarea masurilor active de ocupare - kurtzarbeit. În egală măsură susținem că acest program trebuie să conțină și obiective asumate clare și bine definite, din estimările noastre peste 100.000 de IMM-uri având nevoie de susținere în diverse forme în acest moment.
  • De asemenea, mai mult poate decat resursele, timingul de implementare a acestui program este cheia reușitei sale. Cu cât mai repede puse în aplicare măsurile, cu atât mai rapida va fi revenirea economică a României.
  • Marturisesc că cea mai apreciată măsură este aceea de sprijin a microîntreprinderilor așa numite ,de subzistență’, prin acele granturi de 2000 euro, pentru ca ele vor ajunge la zeci de mii de IMM-uri, la cele mai vulnerabile dintre companiile din România și care ne-au semnalat nevoia de susținere încă de la începutul stării de urgență”.

 

Parallax

Vizualizari
951
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri