Denisa Crăciun

Ministru, despre ajutorul de stat pe 807: Miercuri se aprobă HG. Lansarea lui va fi pe 15 mai

Thumbnail

Miercuri, 20 aprilie, Guvernul ar putea aproba programul de ajutor de stat 807, referitor la stimularea investițiilor cu impact în economie, iar pe 15 mai ar urma și lansarea lui, a spus, marți, Adrian Câciu, ministrul Finanțelor, într-o conferință.

Întrebat în cadrul unei conferințe de marți, organizată de Consiliul Național al Întreprinderilor Private Mici și Mijlocii din România (CNIPMMR), când se lansează ajutorul de stat 807/2014 și dacă mai au timp antreprenorii să trimită propuneri în cadrul acestui program, ministrul Finanțelor a declarat:

Programul pe ajutorul de stat pe 807, mâine (n.r., miercuri, 20 aprilie) se aprobă Hotărârea de Guvern, iar lansarea lui va fi pe 15 mai, prima sesiune. Și am luat în calcul foarte multe din propuneri și nu ne lăsăm doar în seama acestei scheme. Vreau să încercăm împreună să identificăm o nouă schema special pentru zona de IMM-uri. Pentru că IMM-urile, oricum am vrea să privim lucrurile, reprezintă coloana vertebrală a economiei româneşti, iar ele sunt singura şansă pentru noi să trecem de la economia de consum la economia de producţie” - ministrul Finanțelor.

Despre acest lucru am mai scris pe StartupCafe.ro, când spuneam că Guvernul va modifica din nou schema de ajutoare de stat pentru firmele care fac investiții noi de cel puțin 4,5 milioane de lei (1 milion de euro la cursul de la momentul înființării schemei) în România, prin HG 807/2014.

Două dintre schimbări fiind o nouă listă de domenii eligibile la finanțare și o nouă grilă de punctaj, conform unei propuneri de la Ministerul Finanțelor.

Guvernanții abia au revizuit, în martie 2022, ghidul solicitantului pentru ajutoarele de stat pe HG 807/2014, iar marți, pe 12 aprilie 2022, Ministerul Finanțelor venea cu un nou proiect de HG de modificare a schemei.

Prin modificările propuse, investițiile mai mari de 1 milion euro vor fi direcționate către 92 domenii de activitate, precum: industria prelucrătoare, construcții, HORECA, informații și comunicații, sănătate și asistență socială - conform MF.

Bugetul maxim al schemei este de 6,38 miliardelei, respectiv echivalentul a aproximativ 1,45 miliarde euro, cu posibilitatea suplimentării.

Parallax

Vizualizari
2301
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri