A.M.

Microsoft anunta propriul fond de investitii, cauta startupuri de cloud, securitate si inteligentia artificiala

Imagine principala
Microsoft anunta propriul fond de investitii, cauta startupuri de cloud, securitate si inteligentia artificiala

Microsoft a anuntat lansarea propriului fond de investitii cu capital de risc, dar si a unui accelerator. Dacă, in primul caz, compania cauta startupuri care au trecut de prima etapa de dezvoltare, in accelerator se vor putea inscrie startupuri care deja dezvolta un produs si care au nevoie de sprijin. Pentru inceput, acceleratorul va activa in Londra, Berlin, Paris, Seattle, Beijing, Bangalore si Tel Aviv.


“Acest lucru ne va ajuta sa identificam si sa valorificam tendintele in tehnologiei pe cat de rapid posibil”, scrie Nagraj  Kashyap, Corporate Vice President, Microsoft Ventures, intr-o postare pe blogul companiei. Acesta spune ca, odata cu cele doua noi initiative, compania se va concentra p investitii in zone pana acum neglijate.


Daca, in mod traditional, Microsoft a investit, de-a lungul timpului, in companii deja mari, dar care nevoie de capital pentru scalarea afacerii, acum, prin cele doua noi initiative, se incearca si acoperirea celorlalte zone.


(Vezi aici cum functioneaza fondurile de investitii cu capital de risc)


Pe de o parte, fondul se va concentra pe descoperirea de oportunitati de investitii medii, incepand cu runde de tip A (prima runda importanta, dupa investitia initiala, de tip seed), dar si pe companii mici, care lucreaza la un produs, prin intermediul acceleratorului. In cazul celor din urma, Microsoft ar urma sa le puna la dispozitie, printre altele, resurse financiare, tehnice si ajutor pentru lansarea pe piata.


Kashyap spune ca Microsoft urmareste, in primul rand, companii care dezvolta produse adiacente celor pe care le ofera compania, de la servicii complementare tehnologiilor cloud Azure, la aplicatii pentru sectorul de business, dar si dintre cele ce se folosesc de ecosistemele Windows si HoloLens sau Office 365. In ceea ce priveste dezvoltarea orizontala, ar trebui sa ne asteptam la investitii in companii din zonele de inteligenta artificiala (machine learning) si securitate.


Potrivit cifrelor publicate pe site-ul Microsoft Ventures, intr-o prima faza, acceleratorul din Seattle a fost “absolvit” de 24 startupuri, dintre care 75% au primit investitii medii de 867.000 dolari. Programul are o durata de patru luni, iar costurile participarii sunt suportate de companie printr-un grant in bani, suma insa nefiind specificata. Startupurile acceptate nu trebuie sa cedeze actiuni, contrar modelului “traditional.”

Parallax

Vizualizari
47
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri