Claudiu Zamfir

350.000 măști de protecție, aduse în țară joi, pentru „cei din linia întâi”, cu ajutorul donațiilor populației și firmelor private

Thumbnail

Un număr de 350.000 de măști de protecție au fost aduse în România, joi seara, pentru medicii, militarii și ceilalți lucrători aflați în „linia întîi” de luptă împotriva coronavirusului COVID-19, în cadrul campaniei de donații inițiate de 4 companii românești: Banca Transilvania, Bitdefender, eMag și Mobexpert, la care au contribuit persoane fizice și juridice din toată țara.

Inițiatorii platformei „Donează pentru linia întâi” au anunțat vineri că joi seara au ajuns în țară peste 350.000 de măști FFP2 achiziționate cu sumele donate de către fondatori și donatorii persoane fizice și persoane juridice și vor ajunge la medicii din prima linie din toată țara.

Cele 350.000 de măști FFP2 ajunse joi se adaugă celor 4.150.000 de măști simple care au fost aduse pentru cei din prima linie, miercuri.

Inițiatorii platformei le transmit „mulțumiri piloților TAROM și companiei TAROM pentru sprijinul acordat în acest moment critic pentru noi toți”.

De asemenea, dezvoltatorul imobiliar Genesis Property, proprietarul parcurilor de birouri Novo Park si West Gate din Bucuresti, a donat 100.000 de lei pentru a susține activitatea platformei si achizițiile de materiale care vor fi distribuite prin intermediul Departamentului Situații de Urgență (DSU) în toată țara personalului din spitalele care tratează direct pacienți cu COVID 19.

„În vremuri grele, este important să existe solidaritate și sprijin pentru oamenii care sunt în prima linie în lupta cu această pandemie. Ne alăturăm campaniei de susținere a cadrelor medicale și suntem convinși că împreună, vom depăși această etapă dificilă”, spune Liviu Tudor, proprietarul Genesis Property.

Situația în timp real a donațiilor și statisticile pot fi urmărite  pe https://www.eMAG.ro/doneaza/live.

Toți cei care doresc sa contribuie, persoane fizice sau companii, o pot face donând online pe www.eMAG.ro/doneaza.

„Donează pentru linia întâi” este o inițiativă a Băncii Transilvania, Mobexpert, Bitdefender și eMAG, dezvoltată cu scopul de a-i susține pe medici și personalul medical, pe jandarmi și polițiști, precum și pe toți cei care luptă direct cu pandemia COVID-19. Cele patru companii românești au donat încă de la început 4 milioane de lei cumulat și s-au implicat in achiziții, distribuție și în organizarea platformei de donații.

Parallax

Vizualizari
383
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri