Claudiu Zamfir

Fonduri private de 7,1 miliarde dolari, lansate de americani, inclusiv pentru startup-uri IT europene

Thumbnail

Firma de investiții Lightspeed Venture Partners, unul dintre cei mai mari investitori din Silicon Valley, a lansat, zilele acestea, 4 fonduri de capital, în valoare totală de 7,1 miliarde de dolari, inclusiv pentru finanțarea startup-urilor din Europa.

Criza COVID-19,  războiul din Ucraina, inflația în creștere și „iarna crypto” au cusut buzunarele investitorilor în startup-uri de tehnologie, mai ales pe zonele de fintech și criptomonede. Dar iată că Lightspeed aruncă pe piață 7,1 miliarde de dolari pentru companii de tehnologie de toate nivelurile.

Cele 4 noi fonduri Lightspeed  sunt:

  • Lightspeed Venture Partners XIV-A/B, L.P. (Fund IV). Are o valoare totală de 1,98 miliarde de dolari și se axează pe startup-uri de tehnologie aflate la început de drum. Fondul caută companii early-stage din domenii ca: Enterprise, Consumer, Health, Fintech și altele. Pentru a-și accelera investițiile din Europa, Lightspeed l-a adus ca partener pe investitorul Paul Murphy, la biroul de la Londra al firmei americane de investiții.
  • Lightspeed Venture Partners Select V, L.P. (Fund V). Se ridică la 2,26 miliarde de dolari și va acorda finanțări scale-up companiilor în care fondul de investiții are deja acțiuni.
  • Lightspeed Opportunity Fund II, L.P. (Opportunity Fund II). Are o valoare de 2,36 miliarde dolari. Finanțează companii de tehnologie care au o dezvoltare bruscă, din Europa, Israel, China, India și Asia de Sud-Est.
  • Lightspeed India Partners (LSIP Fund IV). Este în valoare de 500 de milioane de dolari și este rezervat startup-urilor tech din India.

Fondată în octombrie 2000, în SUA, firma de investiții Lightspeed Venture Partners a investit, de-a lungul timpului, în companii de tehnologie ca Epic Games, FTX, Snapchat sau  Cameo. În Europa, a finanțat, de exemplu, unicornul lituanian Vinted, un marketplace prin care utilizatorii cumpără și vând online haine second hand.

Lightspeed are birouri la Menlo Park, California, San Francisco, Londra, Tel Aviv, Hong Kong, Beijing, New Delhi, Singapore.

 

Parallax

Vizualizari
609
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri