Claudiu Zamfir

Un site prin care se vând haine second hand valorează 3,5 miliarde de euro, cel puțin

Thumbnail

O platformă online fondată de doi antreprenori din Lituania, care ajută lumea să vândă și să cumpere haine second hand, a ajuns să valoreze cel puțin 3,5 miliarde de euro, potrivit evaluării făcute înainte de cea mai nouă rundă de investii.

 „Unicornul” european Vinted a obținut, miercuri, o rundă de investiții de 250 de milioane de euro de la fonduri mari de capital de risc. Platforma de comerț online a fost evaluată de investitori la 3,5 miliarde de euro înainte de finanțare, ceea ce înseamnă că, de fapt, valoarea sa este și mai mare.

Runda de investiții de serie F a fost condusă de fondul suedez de capital de risc EQT Ventures, cu participarea altor investitori care mai finanțaseră anterior compania: Accel, Lightspeed Venture Partners, Insight Venture Partners, Burda Principal Investments și Sprints Capital.

Startup-ul european are sediul central în Lituania (la Vilnius) și birouri la Berlin, Utrecht și Praga. Vinted are peste 700 de angajați. Marketplace-ul de „vechituri” operează acum în 13 țări, între care SUA, Franța, Germania, Marea Britanie, Spania, Italia, Polonia. Nu este prezent și în România deocamdată.

Axat inițial pe haine vintage, Vinted s-a extins apoi către tot felul de lucruri vechi pe care oamenii vor să le vândă.

Cu noua finanțare, site-ul de comerț SH depășește investiții totale de 560 de milioane de dolari în cei 13 ani de existență.

Vinted a fost înființat în anul 2008, la Vilnius, de antreprenorii lituanieni Milda Mitkute și Justas Janauskas. Celor doi le-a venit această idee de afacere în momentul în care Milda se muta și a vrut să-și golească garderoba.

Din 2017, startup-ul lituanian are un CEO olandez, Thomas Plantenga, fost manager în OLX.

Parallax

Vizualizari
2351
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri