Claudiu Zamfir

Cel mai nou „unicorn”: Cameo, site-ul care îi pune pe Snoop Dogg, Floyd Mayweather sau Steve Wozniak să-ți ureze „La mulți ani”

Thumbnail

Cameo este un site american, folosit și în România, prin care fanii le pot cere, contra cost, vedetelor să le ureze „La mulți ani”, printr-un filmuleț. Acum, business-ul a ajuns să valoreze peste 1 miliard de dolari, devenind „unicorn”, după o finanțare primită de la Google, Amazon și alți investitori.

Startup-ul, vechi de 4 ani, a anunțat, marți, că a primit o finanțare de capital de risc de 100 de milioane de dolari, condusă de fondul de investiții e.ventures, cu participarea GV (fostul Google Ventures), Alexa Fund (al lui Amazon), SoftBank Vision Fund 2, Valor Equity Partners și a altor investitori.

Cu ce a venit Cameo pe piață? Platforma online strânge legătura între fani și vedete de tot felul: din sport, muzică, film, business, chiar și politică. Fanii plătesc sume de la 2 dolari până la 2.500 de dolari si mai mult pentru ca o vedetă înrolată pe platformă să le facă o urare printr-un scurt video pe care aceasta îl realizează rapid cu telefonul.

Astfel de filmulețe pot fi făcute cadou prietenilor sau rudelor, de ziua lor, mai ales dacă sărbătoriții sunt fani ai vreuneia dintre vedetele de pe platformă. De exemplu, pentru 999 de dolari, poți să-l pui pe fostul pugilist Floyd Mayeather să-i ureze „La mulți ani” amicului tău pasionat de box, care își sărbătorește ziua de naștere. În platformă sunt listate și vedete din business, cum ar fi cofondatorul Apple Steve Wozniak (de la 500 de dolari), antreprenorul Kevin O’Leary de la emisiunea Shark Tank (1.200 de dolari) sau Jordan Belfort alias Lupul de pe Wall Street (997 dolari).

Printre vedetele din sport îi găsim pe Cameo pe Dennis Rodman (750 dolari), Kareem Abdul-Jabar (500 dolari) sau George Foreman (800 dolari). Din muzică, pe platformă au apărut Snoop Dogg sau Akon, de exemplu. Bineînțeles, aceștia nu sunt disponibili mereu, dar uneori pot fi „prinși” pentru un mesaj contra cost. În urma mijlocirii tranzacției, Cameo reține 25% din plată.

În felul acesta, vedetele strâng legătura cu baza lor de fani și nu își rup din timp fără să le iasă și ceva bani. Probabil că pentru un star bogat, cum este Mayeather, poreclit „Money”, banii de pe Cameo nu înseamnă mare lucru. Dar plata le și ajută pe vedete să măsoare cam cât de mult le mai prețuiesc fanii.

Cameo oferă aceste servicii și companiilor, dar acestea trebuie să plătească sume mult mai mari, pentru diverse drepturi de difuzare și reprezentare, pe care le negociază cu starurile respective.

Unii ar putea crede că urările unui star ca Snoop Dogg, de exemplu, ar putea fi un film deep fake, făcut de un soft cu intelgență artificială, dar cei de la Cameo susțin că totul este autentic.

În total, Cameo spune că a depășit investiții de 165 de milioane de dolari, în cei 4 ani de existență. Platforma fondată de Devon Townsend, Martin Blencowe și Steven Galanis are sediul la Chicago. Cameo se laudă acum cu o amprentă de business globală, care include și România.

Parallax

Vizualizari
1354
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri