Claudiu Zamfir
O firmă de avocați a contactat, luni, redacția StartupCafe.ro, pentru a-și oferi sprijinul startup-urilor românești care vor să se înscrie la fondurile europene de 164 milioane de euro, puse la bătaie de Comisia Europeană pentru tehnologii și inovații din cele mai diverse, relevante în actuala situație cauzată de pandemia coronavirus COVID-19.
Termenul de depunere a aplicațiilor online la Comisia Europeană este până miercuri, 18 martie 2020, ora 17.00, ora Bruxelles-ului (ora 18.00, ora României), pentru fondurile EIC Accelerator, prin programul european Horizon 2020.
Firma de avocatură Schoenherr și Asociații SCA este cea care și-a anunțat intenția de a oferi servicii juridice gratuite pentru a asista startup-urile și IMM-urile să se înscrie în următoarea rundă de finanțare a Consiliului European pentru Inovare (EIC).
„Noi am vrea sa ii ajutam cu servicii juridicie gratuite pe aplicantii interesanti, astfel incat sa poata sa isi depuna aplicatiile in timp (termenul fiind peste doua zile)”, ne-a scris la redacție un reprezentant al casei de avocați.
Cei interesați de sprijin din partea avocaților pot scrie un e-mail la Schoenherr și Asociații SCA: legal.advice@schoenherr.eu .
Așa cum a relatat vineri StartupCafe.ro, startup-urile și firmele mici și mijlocii (IMM), inclusiv din România, sunt invitate să aplice urgent pentru fonduri europene, într-o nouă sesiune, cu un buget total de 164 de milioane de euro, prin Acceleratorul EIC, pentru a dezvolta tehnologii și inovații care ar putea ajuta la lupta împotriva coronaviruslului COVID-19.
Potrivit unui anunț oficial făcut vineri de Comisia Europeană, sunt așteptate să se înscrie firme care au tehnologii și inovații ce ar putea ajuta în tratarea, testarea, monitorizarea sau alte aspecte ale luptei împotriva acestui coronavirus.
Apelul de proiecte este de tip “bottom up”, adică nu sunt priorități tematice predefinite, iar toți aplicanții care au soluții împotriva coronavirusului vor fi abordați în același mod.
Comisia Europeană subliniază că va grăbi acordarea finanțărilor către startup-urile și IMM-urile care vor fi declarate câștigătoare la fondurile European Innovation Council și la finanțările combinate (granturi și investiții de tip equity) și le va ajuta să obțină și alte finanțări, pentru a dezvolta soluțiile relevante în criza coronavirusului.
Fondurile sunt alocate prin programul UE pentru inovare Horizon 2020, prin instrumentul EIC Accelerator (SME Instrument).
Mai multe informații despre apelul de proiecte de la Comisia Europeană AICI , AICI și AICI.
----