Claudiu Zamfir

Se fac înscrieri: Fonduri europene de 164 milioane Euro, puse la bătaie acum, pentru startup-uri și IMM-uri cu tehnologii utile în lupta împotriva coronavirus COVID-19

Thumbnail

Startup-urile și firmele mici și mijlocii (IMM), inclusiv din România, sunt invitate să aplice urgent pentru fonduri europene, într-o nouă sesiune, cu un buget total de 164 de milioane de euro, prin Acceleratorul EIC, pentru a dezvolta tehnologii și inovații care ar putea ajuta la lupta împotriva coronaviruslului COVID-19.

Potrivit unui anunț oficial făcut vineri de Comisia Europeană, sunt așteptate să se înscrie firme care au tehnologii și inovații ce ar putea ajuta în tratarea, testarea, monitorizarea sau alte aspecte ale luptei împotriva acestui coronavirus.

Termenul limită de înscriere este miercuri, 18 martie 2020, ora 17.00, ora Bruxelles-ului (18.00, ora României).

Apelul de proiecte este de tip  “bottom up”, adică nu sunt priorități tematice predefinite, iar toți aplicanții care au soluții împotriva coronavirusului vor fi abordați în același mod.

Comisia Europeană subliniază că va grăbi acordarea finanțărilor către startup-urile și IMM-urile care vor fi declarate câștigătoare la fondurile European Innovation Council și la finanțările combinate (granturi și investiții de tip equity) și le va ajuta să obțină și alte finanțări, pentru a dezvolta soluțiile relevante în criza coronavirusului.

Fondurile sunt alocate prin programul UE pentru inovare Horizon 2020, prin instrumentul EIC Accelerator (SME Instrument).

Mai multe informații AICI și AICI.

----

Citește și:

Parallax

Vizualizari
17621
Conţinut
Parerea ta despre articol

Acest proiect a fost finanțat cu sprijinul Comisiei Europene. Această publicație (comunicare) nu angajează decât autorul iar Comisia Europeană nu este răspunzătoare de folosirea în alte scopuri a informațiilor conținute.

Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri