Claudiu Zamfir

Fond de investiții de 600 milioane dolari pentru startup-uri tech europene

Thumbnail

Chiar dacă piața crypto este pe tobogan zilele astea, un nou fond de investiții de 600 de milioane de dolari s-a lansat la Londra pentru a acorda finanțări de capital de risc startup-urilor europene de tehnologie, cu accent pe Web 3.

Felix Capital își propusese o țintă de 500 de milioane de dolari, dar a reușit să strângă 600 de milioane. Din acești bani, compania de investiții londoneză vrea să acorde runde de capital de risc între 500.000 de dolari și 15 milioane de dolari.

În următorii doi ani, fondul de investiții își propune să finanțeze 20-25 de startup-uri noi, în toată Europa, dar, selectiv, și în America de Nord.

Fondul investește în tehnologii legate de toate aspectele vieții consumatorilor: alimentație, shopping, sănătate, finanțe personale, distracție, comunicare, jocuri video. De asemenea, compania de investiții caută tehnologii business to business (B2B) și software as a service (SaaS) care se adresează viitorului muncii.

Acum, în strategia de investiții din noul fond a introdus și un accent pe tehnologiile Web 3: blockchain, criptomonede, NFT, smart contracts, economia tokenizată. Asta în condițiile în care Bitcoin se confruntă cu o perioadă extrem de volatilă, prețul său picând vineri, 10 iunie, sub 30.000 de dolari, iarăși. Ethereum, Solana și Elrond au fost antrenate și ele în aceeași tendință.

Parallax

Vizualizari
708
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri