Claudiu Zamfir

Anunț MADR: Vineri, 27 mai 2022, începe sesiunea de înscrieri la microgranturile de 5.000 EUR pentru fermieri și antreprenori din sectorul agro-alimentar-Măsura 1

Thumbnail

Sesiunea de înscrieri la microgranturile de câte 5.000 de euro pentru fermieri și antreprenori din sectorul agro-alimentar se deschide vineri, 27 mai 2022, a anunțat oficial Ministerul Agriculturii și Dezvoltării Rurale.

„Înscrierile pentru măsura „Microgranturi în domeniul agroalimentar"  încep în data de 27 mai 2022 și se vor încheia după epuizarea fondurilor alocate. Cererile se finanțează în ordinea depunerii, iar ajutorul financiar nerambursabil sub formă forfetară este în valoare de 5.000 euro/beneficiar” - se precizează în comunicatul MADR.

Cererile se vor depune prin portalul de granturi IMM Recover.

Conform ghidului oficial APIA, sesiunea începe la ora 10.00 și ține 5 zile. Finanțarea se acordă pe principiul primul venit-primul servit, deci este de așteptat ca bugetul de 50 milioane euro să se epuizeze imediat.

Potrivit ghidului, înscrierile în cadrul măsurii se vor realiza în două etape distincte:

a) Etapa 1 de creare profil, user şi parolă, unde aplicanţii vor înregistra cu semnătură electronică, atât datele reprezentantului legal/împuternicit, cât şi datele microîntreprinderii/IMM/PFA/II/IF conform art. 3.2. alin. (1) din prezentul ghid. 5.2. Data de la care este activă prima etapă de creare profil, user şi parolă se comunică pe site-ul instituţiei înainte de data începerii procesului propriu-zis - prevede Ghidul APIA.

La data la care se vor depune cererile de finanțare, oamenii este bine să aibă deja efectuată etapa 1, pentru a nu perde timp prețios la înscrierea propriu-zisă, având în vedere concurența mare. De altfel, cei care au mai aplicat la diverse granturi IMM au deja conturi de utilizatori cu parolă pe platforma IMM Recover. În mod normal și în prezent ar trebui ca oamenii să-și poată deschide conturi de utilizatori cu parolă pentru a putea apoi să depună cereri de finanțare la noua Măsură 1.

b) Etapa 2 de înscriere în cadrul măsurii  în care aplicanţii, cu profilul, user, şi parola generate în prima etapă, vor completa şi transmite formularul de înscriere conform modelului din Anexa nr. 1 la prezentul ghid însoțit de anexele corespunzătoare (model anexa nr. 3, anexa nr. 4, anexa nr. 4.1, anexa nr. 5)
În cazul în care etapele măsurii (înscriere, clarificare, semnare contract, depunere documente raport de progres, încărcare documente cheltuieli) se realizează prin împuternicit atunci:
-    pentru persoane fizice autorizate/întreprinderi individuale/întreprinderi familiale (PFA/II/IF) se va depune împuternicire notarială în care se specifică mandatul pentru reprezentare;
-    pentru microîntreprindere, întreprindere mica și întreprindere mijlocie (SC, SA, SRL) se va depune mandat de reprezentare obișnuit semnat de către administrator olograf si electronic de împuternicit (model anexa nr. 7).

Data de la care este activă a doua etapă de înscriere în cadrul se comunică pe site-ul instituţiei cu cel putin 3 zile înainte de data începerii procesului de înscriere propriu-zis.

Fondurile alocate pentru acordarea Microgranturilor din fonduri externe nerambursabile și de la bugetul de stat pentru activități specifice din domeniul industriei agroalimentare în cadrul POC 2014-2020 aprobate prin OUG nr. 61/2022 și sunt în valoare totală de 50.000.000 euro, din care 29.845.080 euro, respectiv 25.000.000 euro FEDRREACT EU şi 4.845.080 euro cofinanţare de la bugetul de stat şi 20.154.920 euro de la bugetul de stat. Cursul valutar este cursul info/euro afferent lunii mai 2022, respectiv 4,9479 lei.

Parallax

Vizualizari
7984
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri