Claudiu Zamfir

UPDATE. STS: Site-ul aippimm.ro, oprit 3 săptămâni la cererea ministerului. A pornit marți, în cele din urmă

Thumbnail

Site-ul aippimm.ro, prin care, până anul trecut, antreprenorii cu firme mici și mijlocii (IMM) cereau fonduri nerambursabile de la bugetul de stat când se lansau sesiuni de înscriere, a fost oprit mai bine de 3 săptămâni, la cererea Ministerului pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat. UPDATE: Site-ul a fost repornit, cu un design schimbat, marți, dupa-amiază, după ce StartupCafe.ro a publicat acest articol.

Serviciul de Telecomunicații Speciale (STS) a confirmat, marți, pentru StartupCafe.ro, că ministerul, care deține site-ul, i-a cerut să-l oprească.

Site-ul http://www.aippimm.ro/ este găzduit pe infrastructura Serviciului de Telecomunicaţii Speciale, dar este administrat de Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerţ şi Antreprenoriat. Oprirea din data 02.04.2018 a site – ului s-a efectuat la solicitarea administratorului” - a comunicat STS, într-un răspuns transmis StartupCafe.ro.

Potrivit unor surse oficiale, site-ul deținut de Ministerul pentru Mediul de Afaceri a trebuit oprit din cauza faptului că softul pe care funcționa era foarte vechi și nu mai corespundea cerințelor infrastructurilor STS (servere), unde era găzduit.

Astfel, cei de la minister ar fi cerut STS-ului să remedieze problema problema împreună cu specialiștii de la minister, „in house”, pentru că remedierea cu o firmă privată de specialitate ar fi durat mai mult, pentru că necesita o procedură de achiziție publică pentru servicii și pentru soft.

Problema este că pe 30 martie, cu 3 zile înainte de oprirea site-ului, Direcția pentru IMM-uri din subordinea Ministerului pentru Mediul de Afaceri abia apucase să publice în dezbatere, pe site-ul aippimm.ro, propunerile de proceduri pentru programul Start-Up Nation și alte importante scheme de finanțare pentru firme mici și mijlocii, programate să fie deschise în anul 2018.

În condițiile nefuncționării site-ului oficial aippimm.ro, antreprenorii interesați pot să consulte documentele scoase în dezbatere publică pe StartupCafe.ro:

StartupCafe.ro a solicitat Ministerului pentru Mediul de Afaceri lămuriri despre situația legată de site-ul aipiimm.ro. Le vom publica după ce le vom primi.

Parallax

Vizualizari
3567
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri