Raluca Abrihan

Cursuri şi workshop-uri gratuite pentru femeile care vor să facă afaceri. Descarcă propunerea de procedură

Thumbnail

Antreprenoarele sau femeile care vor să facă afaceri pot participa la cursuri, workshop-uri şi conferinţe gratuite prin programul pentru dezvoltarea antreprenoriatului în rândul femeilor din sectorul IMM. Ministerul pentru Mediul de Afaceri a publicat o propunere de procedura pentru acest program, al cărui buget va fi de 1 milion de lei, în 2018.

Începând de anul trecut statul nu mai oferă granturi pentru antreprenoare, aşa cum oferea prin programul Femeia Manager, acestea finanţări fiind înlocuite cu workshop-uri şi cursuri gratuite pentru famaile care fac afacer sau vor să devină antreprenoriate.

Potrivit propunerii de procedură, publicate de Ministerul pentru IMM-uri, bugetul alocat pentru cursurile, workshop-urile şi conferinţele din acest an, dedicate femeilor va fi de 1 milion de lei.

Prin implementarea programului în anul 2018 se estimează acordarea de ajutor de minimis unui număr minim de 400 participanți la conferințe regionale, minim 120 participanți la workshop-uri și minim 28 participanți la conferințe internaționale, potrivit propunerii ministerului.

Documentul mai menţionează:

Tipuri de ajutor financiar

  • Se asigură participarea gratuită la conferințe regionale și internaționale, workshop-uri, pentru aplicanții selectați în urma înscrierii în program.
  • Din bugetul alocat desfășurării activităților specifice programului se pot suporta următoarele: cheltuielile de transport și cheltuielile de cazare pe perioada desfășurării conferințelor regionale și internaționale, workshop-uri pentru aplicanții selectați, speakeri, organizatori și reprezentanții ministerului, precum și pentru membrii rețelei ambasadorilor antreprenoriatului feminin din România, cheltuielile de transport și cheltuielile de cazare pentru participarea la evenimentele Comisiei Europene dedicate antreprenoriatului feminine a membrilor rețelei ambasadorilor antreprenoriatului feminin din România, editare/multiplicare de broșuri, materiale de promovare şi prezentare, cheltuieli de închiriere săli, cheltuieli de protocol și alte cheltuieli necesare organizării.
  • Acțiunile legate de organizarea și desfășurarea programului se realizează de către Ministerul pentru Mediul de Afaceri, Comerț și Antreprenoriat, prin Direcția Politici Antreprenoriale si Implementare Programe pentru IMM-uri direct și/sau pe bază de parteneriate /contracte încheiate cu persoane fizice și/sau juridice de drept public sau privat, în condițiile legii.

Criteriile de selecție pentru parteneriat

  1. organizatie/societate, cu activitate in zona de antreprenoriat feminin

  2. minim 5 conferinte nationale organizate in România în anul 2018,

  3. minim 2 conferinte internationale organizate in afara granitelor Romaniei în anul 2018,

  4. minim 16 evenimente de tip conferinta/ workshop/ networking, organizate în anul 2018, ca organizator principal, cu minim 30 de participanti

  5. minim 1000 de participanti la evenimentele organizate în anul 2018

Descarca mai jos documentul cu propunerea de procedura

Proiect Procedura Femeia Manager by Adi Iacob on Scribd

Parallax

Vizualizari
1255
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri