Adi Iacob

Vodafone se retrage din proiectul criptomonedei Libra al Facebook

Thumbnail

Vodafone a devenit ultima companie care a părăsit proiectul criptomonedei Libra al Facebook, anunță BBC.

Libra Association s-a confruntat în ultima perioadă cu un exod al participanților, inclusiv Paypal și Mastercard, după ce tot mai multe voci s-au pronunțat pentru reglementarea strictă a domeniului monedelor digitale, scrie Mediafax.

Facebook a anunțat în iunie anul trecut că va lansa moneda digitală în parteneriat cu alți membri ai asociației, dar proiectul s-a confruntat rapid cu scepticismul autorităților de reglementare din întreaga lume.

În luna octombrie, unele dintre cele mai mari economii ale lumii au avertizat că monedele digitale precum Libra reprezintă un risc pentru sistemul financiar global.

"Vodafone Group a decis să se retragă din Libra Association. Am spus de la bun început că dorința Vodafone este de a contribui cu adevărat la extinderea incluziunii financiare (...) Rămânem pe deplin angajați cu acest obiectiv și simțim că putem contribui la maxim, concentrându-ne eforturile pe platforma de plăți mobile M-Pesa", a spus un purtător de cuvânt al Vodafone.

Companiile Mastercard și Visa au ieșit din proiectul Libra în octombrie, invocând incertitudinile legate de reglememtare.

Paypal și eBay s-au retras, de asemenea, din schema, care mai este susținută de companiile Uber și Lyft.

Citește și

Parallax

Vizualizari
791
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri