Adi Iacob

UE vrea să reglementeze criptomonedele, nu să-și dezvolte propria monedă virtuală: Surse

Thumbnail

Finlanda, aflată la președinția Consiliului UE, lucrează la un proiect prin care să fie reglementate criptomonedele stabile, nu să dezvolte propria monedă virtuală, potrivit unei surse familiare cu situația de la Bruxelles. Această informație vine în contextul în care presa internațională scria miercuri, citând același proiect, că UE examinază posibilitatea dezvoltării propriei criptomonede pentru a contracara planurile Facebook de a lansa Libra. 

"Aceasta este mai mult un proiect care se referă la poziția UE cu privire la modul de gestionare a acestor noi tipuri de criptomonede (...) Accentul se concentrează pe modul în care aceste criptomonede trebuie reglementate”, explică sursa citată de CoinDesk.

Proiectul este dezvoltat ca răspuns la anunțul făcut de Facebook în luna iunie — de a lansa criptomoneda stabilă Libra în 2020. 
Cu toate acestea, proiectul nu recomandă ca Uniunea Europeană să își dezvolte propria criptomonedă ca răspuns la Libra.

Sursa a explicat că dezvoltarea propriei criptomonede este o opțiune posibilă pentru UE, care „ar trebui explorată”.

Vorbind despre informațiile publicate miercuri de Reuters, sursa a menționat: „Nu există absolut niciun angajament în acest stadiu de dezvolta o nouă criptomonedă”.

„Proiectul subliniază necesitatea unui cadru de reglementare corespunzător pentru aceste monede și, în consecință, ar trebui să fie explorate idei diferite. Una dintre ele este posibilitatea de a avea ceva gestionat de Banca Centrală Europeană și de alte bănci centrale”, a adăugat persoana familiară cu situația de la Bruxelles.

Parallax

Vizualizari
477
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri