Adi Iacob

Crypto-euro: Alarmată de Libra, UE analizează posibilitatea lansării propriei criptomonede

Thumbnail

UPDATE 13:20 — UE vrea să reglementeze criptomonedele, nu să-și dezvolte propria monedă virtuală: Surse

Banca Centrală Europeană examinază posibilitatea dezvoltării propriei criptomonede pentru a contracara planurile Facebook de a lansa moneda digitală Libra, potrivit unui document citat de presa internațională. 

În luna iunie, Facebook a anunțat că intenționează să lanseze Libra, moneda sa digitală, anul viitor. Acest lucru a determinat un răspuns rapid din partea mai multor țări, inclusiv Franța și Germania, care câteva luni mai târziu au declarat că Libra prezintă riscuri semnificative pentru sistemul financiar global și a susținut crearea unei alternative publice, scrie The Next Web.

Citește și

Potrivit Reuters, noul proiect european încurajează dezvoltarea unei criptomonede și chiar sugerează o posibilă interdicție pentru proiectele considerate riscante.

„Banca Centrală Europeană și alte bănci centrale din UE ar putea explora în mod util oportunitățile, precum și provocările emiterii de monede digitale”, menționează documentul, pregătit de preşedinţia finlandeză a Consiliului UE.

Proiectul ar urma să fie discutat vineri de miniștrii finanțelor din UE, conform ordinii de zi a acestei reuniuni și ar putea fi adoptat în cadrul următoarei adunări din 5 decembrie, scrie Reuters.

Săptămâna trecută, Asociația Băncilor Germane — Bankenverband, formată din peste 200 de bănci comerciale și startup-uri fintech, a propus crearea unui un euro digital bazat pe criptografie, care să poată fi tranzacționat pe o platfromă de plăți pan-europeană.

Parallax

Vizualizari
1520
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri