Adi Iacob

Ministrul francez de Finanțe: Criptomoneda Libra a Facebook nu poate opera în Europa

Thumbnail

Ministrul francez de Finanțe, Bruno Le Maire, a declarat joi că Libra, criptomoneda companiei de social media Facebook, nu poate opera în Europa în condițiile curente, din cauza riscurilor financiare și de suveranitate, relatează Reuters.

„Aceste îngrijorări legate de Libra sunt serioase. Așadar, vreau să fiu clar: în aceste condiții, nu putem autoriza dezvoltarea monedei Libra pe teritoriul Europei”, a declarat Le Maire, citat de Mediafax.

De asemenea, ministrul francez a anunțat că există un potențial risc privind abuzul pieței pentru dominanță.

Bruno Le Maire a criticat în mai multe rânduri proiectul Facebook de a lansa o monedă virtuală, Libra, argumentând că apar riscuri în materie de securitate, astfel că sunt necesare garanţii din partea companiei americane.

În luna iulie, reprezentanții Facebook au anunțat că nu vor lansa moneda virtuală Libra până nu vor fi abordate preocupările în materie de reglementare şi nu vor fi primite toate aprobările.

"Asociaţia Libra, care va gestiona Rezerva Libra, nu intenţionează să intre în competiţie cu monede suverane sau să pătrundă în zona de politică monetară. Politica monetară este o atribuţie a băncilor centrale", a afirmat David Marcus, unul dintre directorii Facebook.

Compania Facebook a prezentat recent detalii despre Libra, un instrument financiar care probabil va reprezenta o provocare în domeniul criptomonedelor, cu obiectivul de a genera, eventual, un sistem digital mondial de rezervă, a comentat secţiunea Alphaville a cotidianului Financial Times.

Pe de altă parte, Elveţia este dispusă să colaboreze cu alte ţări pentru a asigura supravegherea proiectului criptomenedei Libra al Facebook , potrivit autorității elvețiene de reglementare financiară — FINMA.

Parallax

Vizualizari
488
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri