Denisa Crăciun

SUA: „Robotul” ChatGPT poate trece examenele de la o facultate de drept, deși are rezultate mediocre

ChatGPT, robotul OpenAI

Chatbot-ul ChatGPT, cu care utilizatorii pot purta conversații inclusiv în limba română, poate trece examenele de la o facultate de drept din SUA, deși are rezultate „mediocre”, conform Reuters.

Deși nu poate depăși performanțele studenților la drept la examene, „robotul” conversațional produs de OpenAI poate obține o notă de trecere, potrivit unui grup de patru profesori de la Universitatea din Minnesota.

Ei au testat popularul chatbot de inteligență artificială pentru a genera răspunsuri la examenele de la patru cursuri care s-au desfășurat deja, apoi le-au evaluat la grămadă cu lucrările studenților. 

Deși „ChatGPT ar putea fi un student la drept destul de mediocru”, după cum spune profesorul Jonathan Choi, care a colaborat cu profesorii Kristin Hickman, Amy Monahan și Daniel Schwarcz, punctajul obținut la examene ar fi suficient pentru a-i aduce chatbot-ului o diplomă în drept. 

Profesorii de drept de la Universitatea din Minnesota au cerut ChatGPT să răspundă la întrebări legate de delicte, beneficii pentru angajați, taxe și aspecte ale dreptului constituțional. 

Testele au inclus un total de 95 de întrebări cu răspunsuri multiple și 12 întrebări tip eseu.

Notele obținute de ChatGPT au variat. A obținut B la examenul ce conținea întrebări legate de dreptul constituțional și C la cel despre delicte și taxe. 

Programul ChatGPT a fost lansat spre sfârșitul anului 2022 de OpenAI, startup-ul de inteligență artificială co-fondat de Elon Musk, pe care miliardarul l-a „abandonat” în 2019.

Chatbot-ul este un „partener de conversație” capabil să îți răspundă la tot felul de întrebări, să rezolve probleme matematice, să scrie articole sau să facă recomandări.

La începutul lui 2023, OpenAI a anunțat pe Discord că „robotul” conversațional, care în prezent funcționează gratuit, ar putea avea o versiune monetizată care se va numi ChatGPT Professional

În plus, recent, Microsoft a anunţat o nouă investiţie multianuală, de mai multe miliarde de dolari, în OpenAI. Acordul marchează a treia fază a parteneriatului dintre cele două companii, după investiţiile anterioare ale Microsoft din 2019 şi 2021.

Parallax

Vizualizari
1385
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri