Denisa Crăciun

„Robotul” ChatGPT va avea o versiune contra-cost

ChatGPT-dreamstime

Laboratorul de inteligență artificială OpenAI intenționează să perceapă taxe pentru utilizarea chatbot-ului său ChatGPT, cu care utilizatorii pot purta conversații inclusiv în limba română.

OpenAI a anunțat pe Discord, potrivit TechCrunch, că începe să se gândească la „cum să monetizeze ChatGPT” pentru a asigura „viabilitatea pe termen lung” a produsului său.

ChatGPT, care în prezent funcționează gratuit, va avea o versiune monetizată care se va numi ChatGPT Professional. OpenAI a lansat pe Discord și o serie de întrebări legate de preferințele de plată, inclusiv „la ce preț (pe lună) considerați că ChatGPT ar fi atât de scump încât să nu luați în considerare să îl cumpărați?”.

OpenAI, fondată în 2015 de Elon Musk, Sam Altman și alți antreprenori ca o organizație pentru studierea și combaterea posibilelor riscuri legate de utilizarea inteligenței artificiale pe scară largă, în viitor. 

Patru ani mai târziu, în 2019, Musk a părăsit OpenAI pentru că nu s-a înțeles cu asociații asupra planurilor de dezvoltare. De cealaltă parte, Sam Altman a rămas la conducerea OpenAI, ocupând funcția de CEO. El este cunoscut mai ales pentru faptul că a fost președinte al YCombinator, probabil cel mai prolific accelerator de startup-uri din lume.

Până acum, în OpenAI au investit Microsoft, fondul de capital de risc Khosla Ventures și fundația lui Reid Hoffman, co-fondator LinkedIn. 

OpenAI a lansat „robotul” software ChatGPT (Generative Pre-trained Transformer) în noiembrie 2022.

Parallax

Vizualizari
1602
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
George
Bumbac
Chat GPT nu este oferit gratuit. Fiecare user inregistrat primeste un fond de lucru (exprimat in tokene) in valoare de 18$. Fiecare intrebare/cerere are un cost de input, iar fiecare raspuns are un cost per cuvant. Pretul acestor tokene este diferentiat si de modelul de AI folosit (cel mai avansat fiind DaVinci). In cazul acestuia, pretul pentru 1000 de tokene este de $0.0200. Un text generat de AI de aprox. 750 cuvinte are o valoare de 1000 tokene.

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri