Adi Iacob

Șeful Apple: Compania nu își va crea propria criptomonedă ca Facebook. Monedele ar trebui să rămână în mâinile statului

Thumbnail

Apple nu are nicio intenție să urmeze strategia Facebook de a crea propria criptomonedă, potrivit directorul general al companiei de social media, Tim Cook. "Cred că monedele ar trebui să rămână în mâinile statului. Nu sunt confortabil cu ideea că o entitate privată poate crea o monedă", a afirmat șeful Apple, într-un interviu acordat revistei franceze Les Echos.

În industria tehnologiei pentru plăți, Apple rivalizează cu jucători mari precum Visa, Mastercard și PayPal, cu serviciul său — Apple Pay. Toate cele trei companii financiare s-au înscris pentru a ajuta la lansarea proiectul Libra — o rețea globală de plăți bazată pe criptomonede.

Totuși, în această săptămână, au început să apară fisuri în colaborarea dintre Facebook și companiile implicate în proiectul Libra. 

Susținătorii criptomonedelor descentralizate, precum bitcoin sau ether, critică modul în care statele și băncile centrale controlează monedele fiat. Cu toate acestea, din punctul de vedere a lui Cook, guvernele ar trebui să controleze banii:

„Moneda, ca și apărarea, ar trebui să rămână în mâinile statelor — este în centrul misiunii lor. Alegem reprezentanții noștri pentru ca aceștia să își asume responsabilitățile guvernului. Companiile nu sunt alese, nu au ce căuta în acest spațiu."

Pe lângă Facebook care plănuiește lansarea Libra anul viitor și aplicația de chat Telegram care a lansat moneda sa — Gram, CEO-ul Twitter, Jack Dorsey, au declarat că nu există planuri pentru o criptomonedă „Twitcoin”, potrivit CoinTelegraph.

 

Citește și 

Parallax

Vizualizari
1132
Conţinut
Parerea ta despre articol
Adauga comentariu
poza de profil
calin
galchis
Mai vedem peste 4-5 ani

- Ultimele știri -

 


  Ultimele știri